E perioada când cei mai mulți dintre noi răcesc. Dar cum ne protejăm de răceală și ce trebuie să facem pentru e evita simptomele neplăcute ale acesteia?

  1. Evită locurile cu foarte mulți oameni

 

Pare imposibil, considerând că troleibuzele sunt pline vârf.  Totuși, există o soluție: masca. Dacă ai imunitatea slabă și trebuie să mergi cu transportul public sau interacționezi cu mulți oameni, atunci se recomandă să porți mască. Dacă ești răcit, poartă mască pentru a nu transmite virusul celorlalți.O altă soluție ar fi să lucrezi de acasă, astfel te protejezi pe tine și pe cei din jur de efectele nefaste ale răcelii.

  1. Spală-ți mâinile des

 

Putem lua virusul atingând diferite obiecte, din acest motiv, e foarte important să ne spălăm mâinile cât mai des și obligatoriu înainte de a lua masa.  Nu pune mâna pe nas sau gură.

De asemenea, folosește un dezinfectant pentru mâini când nu ai acces la o baie. Dezinfectează-ți mâinile după ce ieși din transportul public, dintr-un magazin etc.

  1. Dezinfectează suprafețele

 

Ai ajuns la muncă? Dezinfectează masa și obiectele pe care le folosești cel mai des. Dacă acasă e cineva răcit, atunci dezinfectează suprafețele pe care membrii familiei le ating cel mai mult: mânerele de la ușă, întrerupătoarele, telecomanda etc.

  1. Imunitatea puternică te protejează

Ai grijă de imunitatea ta. Răcim des atunci când imunitatea e slăbită. Pentru o imunitate puternică, care ne apără de viruși, trebuie să dormim între 7 și 9 ore, să ne alimentăm corect (evităm fast-food-ul și mâncărurile grase și mâncăm mai multe legume și fructe), facem mișcare cel puțin 30 de minute, să ne hidratăm.

  1. Vaccinează-te

 

Vaccinul ne-a salvat de pandemie. Datorită acestuia un capitol sumbru din viața noastră a luat sfârșit. Vaccinul antigripal se face în fiecare an și te protejează de gripă. Se recomandă celor care au imunitatea slabă, pentru a ajuta organismul să lupte contra virusului. De asemenea, vaccinul e indicat: copiilor sub 2 ani, persoanelor care au peste 50 de ani, persoanelor ce suferă de boli cronice.

Potrivit Organizației Mondiale de Sănătate, anual, din cauza gripei, mor aproximativ între 290000 și 650000 de oameni.