Mesele încărcate cu mâncăruri tradiționale ar trebui înlocuite cu produse mai dietetice. Consumul de legume și fructe poate ajuta organismul să se revigoreze după zilele de festin. Iată un plan de detoxifiere!

Este timpul să renunţaţi la carne, maioneze, prăjituri şi alcool, pentru că e vremea unei cure de detoxificare. Sucurile pot face minuni pentru sănătate, mai ales acum, în perioada în care avem nevoie de vitamine şi minerale şi de curăţarea organelor vitale. Medicii recomandă ca, pe lângă consumul obligatoriu a doi litri de apă zilnic, să introduceţi în dietă şi sucuri naturale din fructe şi legume. Morcovii, merele, sflecla roşie, lămâia şi ţelina sunt unele dintre cele mai importante alimente care ajută la detoxifierea ficatului. Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere cu sucuri trebuie să fie ţinută între 3 şi 7 zile, perioada în care trebuie să mâncaţi cât mai puţin şi să beţi cât mai multe sucuri. Încercaţi să consumaţi multe salate, fructe, supe, să beţi multă apă şi să faceţi mişcare.

Suc de lămâie şi sfeclă roşie: 6 tulpini de ţelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roşie, 1 cană coriandru, 1 bucăţică ghimbir proaspăt ras. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se serveşte imediat.

Suc de morcovi şi sfeclă roşie: 2 morcovi, 2 bucăţi sfeclă roşie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se consumă imediat sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.

Suc de portocale şi ţelină: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de ţelină, o jumătate de cană cu pătrunjel. Se procesează toate ingredientele în blender. Se consumă imediat.

Suc de kale şi varză elveţiană: o jumătate de castravete, 2 căni varză kale, o jumătate de lămâie fără coajă, 1 lime fără coajă, 1 cană sfeclă elveţiană. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Se consumă imediat.

Ceaiuri care curăţă ficatul

Şi ceaiurile contribuie la buna funcţionare a ficatului. Ceaiul verde este acea infuzie care are un conţinut foarte mare de antioxidanţi. Este şi un tonic excelent, util atunci când te simţi lipsit de energie. Cu o aromă puternică, ceaiul de ghimbir este şi el bogat în antioxidanţi, are efecte benefice asupra tractului digestiv, poate neutraliza bacteriile nocive şi susţine sistemul imunitar. Poate fi combinat cu zeamă de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative. Ceaiul de muşeţel şi cel de mentă sunt utile pentru simptomele gastrice şi hepatice neplăcute cu care te poţi confrunta uneori. Calmează arsurile şi disconfortul gastric şi intestinal, reduc senzaţia de foame şi pe cea de greaţă.

Distribuie articolul: