Roscón de Reyes este una dintre acele tradiții și rețete care cred că nu se vor pierde niciodată pentru că este adorată de mulți și este făcută în fiecare an în unele țări. De ce ingrediente ai nevoie?

Ingrediente
650 g făină;
250 ml lapte călduț;
25-30 g drojdie proaspătă;
120 g zahăr;
120 g unt topit;
2 ouă și 1 gălbenuș;
10 g de sare;
2 și 1/2 linguri de apă cu flori de portocal;
Coaja rasă de 1 lămâie mare și 1 portocală.

Pentru decor:

Fructe confiate după gust;
Zahăr;
1 ou bătut;
o portocală;
figurine pentru cuptor.

Cum se prepară Roscón de Reyes
Mai întâi amestecați puțin din cei 250 ml de lapte cald cu 2 sau 3 linguri de făină. Adăugați 25-30 gr de drojdie proaspătă mărunțită și amestecați totul. Se acoperă și se lasă la fermentat 15 sau 20 de minute într-un loc cald să fermenteze.

Odată ce aluatul de start a fermentat, într-un vas mare se adaugă restul de făină și se adaugă treptat restul ingredientelor: zahăr, coaja de lămâie și portocală, sare, lapte, 2 ouă, zahăr, starterul de aluat pe care l-am avut în alta. fermentare în recipient, apa de floare de portocal și în final untul topit sau margarina. Scoatem până rămâne o masă omogenă.

Punem un pic de făină pe o suprafață netedă și frământăm câteva minute cu mâinile. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină pentru a lucra bine aluatul. Formăm aluatul într-o bilă și, odată frământat bine, îl păstrăm într-un recipient ermetic sau acoperit cu una sau două cârpe umede timp de câteva ore într-un loc cald și ferit de curent.

După câteva ore, aluatul ar fi trebuit să crească de aproximativ două ori. Scoatem din recipient și pe o suprafață netedă, îl frământăm din nou și puțin câte puțin dăm forma desertului sus menționat. Cu acest aluat am făcut două roscones, una mai mare și una mai mică, dar puteți face una mai mare sau două medii. Dacă urmează să facem două roscones, separăm aluatul și frământăm pe fiecare, dându-i forma și făcând gaura cu degetele. Orificiul se va micșora pe măsură ce se coace, așa că este o idee bună să o faci mai mare. Trebuie să le lăsam din nou să se odihnească aproximativ o oră bine acoperite și într-un loc încins.Un truc bun este să aprindem cuptorul în prealabil la 50°C și să-l oprim și să dăm roscones în cuptorul închis pentru a le ține cald.

În sfârșit, ne putem vopsi roscones cu ou și decorăm după bunul nostru plac, de exemplu cu fructe confiate, portocale confiate, migdale laminate, zahăr pudră, sau orice preferim. Dacă vrem să îi adăugăm o figurină, este timpul să o ascundem bine în aluat.

După ce avem roscones de reyes împodobiți, le dăm la cuptorul preîncălzit la 18o°C pentru aproximativ 20 de minute. Dacă avem un roscón mic, poate fi gata în 15 minute.
Le scoatem, le lăsăm să se răcească puțin și daca ne place, le putem tăia în jumătate și le umplem cu cremă sau umplutura noastră preferată.

Cunoașteți originea Roscón de Reyes?
Se spune că cel mai mare promotor al acestui dulce a fost regele francez Ludovic al XV-lea. Povestea spune că bucătarul de curte, de origine slavă, a vrut să-l distreze pe Monarh în ziua de Bobotează cu un roscon tradițional din țării lui, dar cu o surpriză înăuntru: un medalion de diamant pe care l-a cumpărat datorită colaborării altor membri ai serviciului. În timp ce tradiția s-a pierdut în Europa de Est, Ludovic al XV-lea a fost încântat de invenție și s-a dedicat propagării acesteia, cu o monedă înăuntru ca surpriză, în rândul aristocrației franceze și europene. Așa avea să ajungă, pe tot parcursul secolului al XVIII-lea, în Spania, unde a primit o excelentă primire. Curând, obiceiul avea să treacă de la nobili la oamenii de rând, Madridul și Sevilla fiind bastioane importante ale acestei capodopere a cofetăriei.
Încetul cu încetul, întreaga țară și coloniile sale (în special Mexic) erau seduse de aroma sa unică.

Distribuie articolul: