Despre Marcu Bakery noi am mai vorbit, dar ce ține de atmosfera reală din bucătăria acestei brutării, ne-am pomenit să o redăm abia acum. Este cafeneaua care te ghidează spre cele mai frumoase destinații din partea nordică a țării, cafeneaua care te alintă cu o plăcințică proaspăt scoasă din cuptor și o cafea aromată.

Eram curioși cum arată tot procesul dincolo de culise, din acest motiv – am încercat și am deschis ușa bucătăriei Marcu Bakery. 

Fiind amplasată pe traseul Chișinău-Orhei, brutăria a căpătat clienți fideli în timp rapid. De câte ori am încercat să savurez cafeaua cu deserturile delicioase, de atâtea ori mă confruntam cu un rând viu – mulți oameni își așteptau cu nerăbdare gustoșeniile. Interiorul realizat în culori pale și cu inserții din lemn, creează o atmosferă comodă și foarte călduroasă, chiar dacă după geam e timp urât și posomorât.

Dacă în sală este totul foarte liniștit și confortabil, apoi în bucătărie începe adevărata aventură. În fiecare „secție” se lucrează intensiv și rapid. În dreapta se fac dulciurile, în stânga pâinica, plăcințelele și alte copturi delicioase. Aluatul este frământat cu atenție, dibăcie și cel mai important, cu multă dragoste.

Povestea cafenelei începe de la străbunelul Marcu, care tare era pasionat de copturi. Astfel, se păstrează istoria și rădăcinile familiei, dar se pune accent și pe diversificarea produselor oferite către clienți.

Varietatea copturilor îți lasă gura apă și te încurcă tot mai tare când ajunge momentul să alegi ce-ți dorește inimioara.

Marcu Bakery este tipul de local care își așteaptă oaspeții cu brațele larg deschise și zâmbetul pe față, pentru că oaspetele este cel mai important critic. Se muncește mult, iar acest lucru este foarte ușor de observat după calitatea produsului și atmosfera primitoare.

Distribuie articolul: