Porumbul fiert este de cei mai mulți dintre noi, fiind consumat mai ales vara.

Din păcate nu mulți sunt cei care știu cum se fierbe corect porumbul. Este o tehnică simplă de tot, iar rezultatul este unul mega delicios. Acesta se fierbe rapid și nu trebuie lăsat prea mult timp în apă fierbinte, iar dacă este gătit în exces, el se usucă repede. Porumbul perfect pentru fiert este acel crud, ce are încă lăptișor înăuntrul boabelor.

Preparare: 10 minute.

Fierbere: 5 minute.

Ingrediente:

porumb proaspat
unt
sare si piper.
Iată ce trebuie să faci:
1. Alege o oală încăpătoare pentru cantitatea de porumb pe care vrei să o fierbi.
2. Adaugă apă astfel încât să acopere complet porumbul și lasă pe foc pană dă într-un clocot. Dacă preferi ca porumbul să capete un gust mai bun, poți adăuga zahăr, dar niciodată sare la fierbere, căci aceasta îl întărește.
3. Acum adaugă porumbul și acoperă oala cu un capac. Nu sunt necesare decât trei sau patru minute pentru ca apa să dea din nou în clocot.
4. Scoate imediat porumbii din apă. Porumbul este perfect gătit și deloc crud. Timpul de fierbere al porumbului depinde de preferințele fiecăruia, unii preferând să-l lase la fiert chiar și până la 10 minute.
5. Servește cu sare, piper și unt.
Pofta bună!

Vezi și: Salată de fructe Macedonia. Un desert simplu și plin de savoare, perfect pentru zilele de vară

Distribuie articolul: