Organizată, carismatică, ambițioasă. Așa am cunoscut-o pe Cristina Onofrei în cel mai recent Live. Are o profesie care pentru mulți încă sună a „nou”, fitness couch și expertă în nutriție, răspunde Cristina de fiecare dată când este întrebată cu ce se ocupă. Altfel zis, învață oamenii să îndrăgească imaginea pe care o văd în oglindă. Te invit în cele ce urmează să-i descoperi povestea. 

Cristina este acea femeie despre care poți spune că imaginea de pe Instagram nu se deosebește de cea din viața reală. Nu are nevoie de photoshop pentru ca să-și retușeze neajunsurile, iar asta pentru că, Cristina le-a retușat, de-a lungul anilor. La sală și cu ajutorul alimentației sănătoase.

Nu am arătat așa dintotdeauna. Mereu am fost mai slăbuță de fire și nu arătam așa cum îmi doream. Astfel, pot să zic că mulți ani am fost în căutarea unui răspuns, unei formule care să mă ajute să ajung la parametrii ideali pentru mine.

Eu eram mai slăbuță, dar știi… nu simțeam că-mi place de mine. Este adevărat că nu eram exagerat de slabă, dar aveam o formă care putea fi îmbunătățită.

La un moment dat, am început să mă concentrez foarte mult pe cercetarea domeniului nutriției și alimentației corecte. Acest moment a venit datorită faptului că am înțeles că indiferent de cât sport aș face, nu voi ajunge la rezultatul dorit, atâta timp cât nu implic nutriția și alimentația corectă. Până la urmă, în timp, am înțeles că 80% din felul în care arătăm se datorează alimentației.

Felul în care arăt acum este un rezultat al muncii depuse.

Între timp, Cristina, a luat decizia de a profita de oportunitatea de a pleca în SUA. În cele din urmă această oportunitate s-a transformat în 8 ani petrecuți departe de casă, perioadă ce sigur nu a fost lipsită de greutăți. 

În state am început să fac Academia de Nutriție și Sport, iar pe lângă asta am făcut încă câteva școli de unde am obținut diplome. În tot acest timp nu am încetat procesul de studiere pe cont propriu, am învățat foarte mult singură.

Locuiam în orașul Chicago, iar acolo este o comunitate foarte mare de moldoveni. Fetele vedeau că mă ocup mult la sală și mă întrebau: „Cristina, ai putea să mă ajuți și pe mine cu un sfat?”. După ce am finalizat studiile am început să primesc foarte multe solicitări, am văzut că sunt foarte mulți doritori care solicită ghidarea mea în procesul lor transformațional și așa am început să fac grupuri mari cu femeile moldovence de acolo. Luam 50 de fete, luam și 70 de fete într-o sală și munceam cu ele.

Cristina, ai putea să mă ajuți și pe mine cu un sfat?

Astfel, după ce lucram cu ele zi de zi, am început să observ rezultate atât de frumoase încât am înțeles că pot să ajut oamenii și că disciplina este primordială atunci când îți dorești un rezultat frumos. Uite așa a început lucrul meu cu clienții.

Totuși, după 8 ani petrecuți la Chicago, Cristina a revenit acasă. Cu un bagaj generos de cunoștințe și o dorință sinceră, antrenoarea a decis să continue acasă misiunea care a luat naștere în străinătate. 

Practic această meserie am început-o în state, toți acești ani am lucrat acolo, iar acuma, venind acasă m-am întrebat de ce nu aș ajuta și oamenii de aici, care se confruntă cu aceleași probleme, care ar dori să facă o schimbare în viața lor. Știu ce poate funcționa pentru ei, și atunci de ce nu aș face pentru oamenii din Republica Moldova acest serviciu?

Astfel, aici în Moldova organizez challenge-uri, dar și planuri individuale pentru clienții care apelează la serviciile mele și, știi ce am constat?

Nu am avut încă nicio persoană care nu a slăbit măcar un pic datorită programelor pe care le organizez. Poate am avut cazuri în care persoanele au reușit să dea jos mai puține kilograme decât și-au dorit în mod ideal, dar nu am avut nicio persoană până acum care a venit în maraton cu scopul de a slăbi și nu a slăbit deloc.

Pe lângă sportul, care este foarte important atunci când este vorba de un stil de viață sănătos sau dorința de a slăbi, nu mai puțin importantă este alimentația. Iată prin ce se deosebesc planurile alimentare create de Cristina Onofrei de dietele care pot fi ușor găsite pe Internet.  

În primul rând, atunci când concep un plan alimentar eu întocmesc niște reguli de bază pentru persoanele care au dorința de a respecta acest plan alimentar. Astfel, persoana face cunoștință cu acele reguli, le citește, iar dacă se regăsește, dacă consideră că aceste reguli ar putea fi funcționale –  acea persoană poate să meargă mai departe în atingerea scopului pe care îl are, sub ghidarea mea.

Regulile sunt unele fixe, acestea rămân a fi valabile pe tot parcursul transformațional. Acestea sunt urmate de un plan nutrițional bine balansat încadrat într-un meniu gustos.

Pentru mine este important ca planurile nutriționale să fie generoase. Însoțite de fotografii frumoase, de rețete delicioase, pline cu ingrediente sănătoase și care să respecte aceste trei principii: prezența grăsimilor, prezența carbohidraților și prezența proteinei.

Un alt obicei pe care și l-a dezvoltat Cristina de-a lungul timpului este să monitorizeze succesele clienților săi în perioada de post maraton.

Tot ce ofer clienților, fie este vorba de challenge sau plan individual, rămâne pentru ei. Aceasta este baza lor, harta lor după care să se conducă mai departe. Acolo sunt incluse regulile de bază, clienții primesc acest plan alimentar cu care pot merge mai departe. Apoi este vorba de antrenamente care rămân mereu la îndemâna persoanei și după care persoana se poate ghida oricând.

Apoi, pe lângă asta avem un grup de Telegram unde se adună participanții de la maraton, iar eu sunt acolo lângă ei, pe tot parcursul anului practic. Am grijă să mă interesez despre cum se simt în timpul sau chiar și după maraton.

Este vorba de o legătură. Este foarte important pentru mine să știu că pot ajuta clientul, iar el să știe că nu este singur.

Pe parcursul discuției am aflat că persoanele care își doresc de multă vreme o schimbare o pot începe chiar la data de 6 decembrie! Cristina Onofrei lansează un nou maraton de slăbit – „Next me Challenge”. 

Maratonul acesta o să fie de 2 săptămâni care include plan alimentar vegan, plan alimentar standard și plan alimentar expres. Cel din urmă este special pentru persoanele care sunt mereu pe fugă, mereu pe alertă, nu au timp să gătească, dar totuși țin la conceptul de a mânca sănătos și să slăbească. De asemenea acesta o să fie însoțit de 4 antrenamente săptămânale, cu o durată de 40-50 de minte.

*Mai multe detalii despre maraton, dar și despre cum poți fi parte a acestei provocări află AICI

Dacă ai ajuns până aici, dar ești curioasă să asculți în întregime interviul cu nutriționista și antrenoarea de fitness Cristina Onofrei, te invităm să accesezi video de mai jos.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Revista EA.md (@revistaea)

Sursa foto & video: Instagram