Aromate, uşor de gătit şi delicioase! Acestea sunt ciupercile, iar laudele pot continua. Prepară-le acum, într-o variantă rapidă!

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 50 g făină
  • 2 ouă
  • 150 g pesmet
  • sare, după gust
  • 1 linguriţă piper negru boabe
  • ulei, pentru prăjit
  • 1 lingură pătrunjel tocat

Pentru sos:

  • 100 g maioneză
  • 5 căţei usturoi
  • 1 lingură iaurt cremos
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Alegi ciuperci micuţe, le tai picioruşul chiar de sub pălărie, le speli şi le fierbi 3-4 minute în apă clocotită cu puţină sare. Le laşi la scurs.

Baţi ouăle cu puţină sare. Într-un mojar. zdrobeşti piperul grosier, apoi îl amesteci cu pesmetul.

Treci ciupercile prin făină, ou şi pesmet, repetând operaţiunea de 2 ori. Le prăjeşti în baie de ulei până sunt aurii şi le scoţi pe şervete absorbante.

Pentru sos, amesteci maioneza cu iaurtul, zeama de lămâie şi cu usturoiul zdrobit.

Serviți cu plăcere!

Sursa: clickpoftabuna.ro

Vezi și: Secretul unei omlete delicioase și pufoase

Distribuie articolul: