Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru organismul tău este să ai grijă ce consumi și să nu-l lipsești de vitaminele și nutrienții necesari. Pentru că sezonul cel mai aşteptat și delicios din an bate la uşă – vara, iar pieţele vor fi pline în curând de fructe, legume, verdeţuri proaspete şi locale, ne-am gândit să aflăm ce alimente au grijă prin nutrienţii lor de piele şi de unghii.

Pentru a avea piele şi unghii frumoase nu este suficient doar să apelăm la cosmetice dedicate sau suplimente alimentare specifice. Este vital să avem o alimentaţie echilibrată din care să nu lipsească vitaminele şi mineralele din surse naturale, hidratare optimă şi odihna suficientă.

Ce alimente benefice frumuseţii sunt la îndemână în pieţe?

„Sunt atât de multe în special fructele şi legumele dar şi oleaginoasele”, afirmă pentru csid.ro, Diana Baicu, managerul unei companii din industria de beauty profesională din România. Ceea ce mâncăm influenţează major felul în care arătăm. Dintre fructele de sezon, cireşele nu sunt doar gustoase ci ajută şi unghiile. „Cireşele, preferatele mele, cresc capacitatea de concentrare şi au efect benefic asupra unghiilor şi a pielii” a completat managerul. Tot din pieţe, orientaţi-vă şi spre frunzele verzi. „Spanacul protejează pielea şi mucoasele” precizează Diana Baicu.

Citește și: Fata cu părul de foc, modelul Valeria Bragarenco, ne dezvăluie 6 trucuri la care apelează pentru o podoabă capilară radiantă (Foto)

Ce să mai punem în coşul de cumpărături?

„Migdalele încetinesc îmbătrânirea şi fortifică membrana celulelor”, a mai spus Diana Baicu. Şi lista ar putea continua cu zeci de alimente benefice. „Somonul îmbunătăţeşte calitatea pielii şi a părului. Fructele de pădure îmbunătăţesc fermitatea pielii şi diminuează ridurile” a încheiat expertul.

Sursa: csid.ro

Foto: Pexels.com