Părul lung și roșcat este cartea ei de vizită! Model și însoțitoare de bord, Valeria acordă o atenție sporită podoabei capilare care, dacă nu ar fi îngrijit corespunzător, ar avea de suferit, atât de aerul uscat din avion, cât și de coafările frecvente și utilizarea produselor de styling. Aceasta își menține sănătos părul optând pentru produsele din comerț și deși nu este adepta tratamentelor naturiste, unul totuși se regăsește în lista sa „de aur”. Iată câteva trucuri la care apelează și care, pentru ea, funcționează perfect.

Admirată pentru „focul” din părul ei, pentru lunginmea și strălucirea acestuia, Valeria ne-a dezvăluit că nu și l-a dorit mereu așa. Ba mai mult, făcea orice pentru a scăpa de acesta.

„Părul lung a fost asociat dintotdeuna cu senzualitatea, îngrijirea acestuia însă adesea îți provoacă bătăi de cap. Aducându-mi aminte de copilărie, realizez că niciodată nu am avut părul scurt, mereu a fost o tragedie pentru bunica și mama să-mi tundă părul, eu însă fiind năzbâtioasă, mă ascundeam cu foarfecele-n mâini și-mi făceam câte un breton șmecher sau îmi scurtam din lungime cum îmi venea prin cap. Desigur după aceste gafe mărețe fugeam de-mi rupeau picioarele de mătura bunicii fiindcă în viziunea ei și a mamei, părul lung e mai scump decât aurul”, povestește Valeria.

„Mi-a trebuit mult timp să înțeleg că au dreptate, iar acum – multă răbdare să-l mențin într-o stare bună. Îngrijirea părului e ca ritualul spălatului pe dinți de dimineață și seară, trebuie să ai grijă de el, să-i oferi timpul necesar pentru a vedea rezultatul dorit”, explică tânăra.

Citește și: Valeria Bragarenco, model internațional și stewardesă în Ungaria. #ScrisoaredePaști de la înălțimea unui zbor (Foto)

„Lucrând în domeniul modelingului, arsurile firelor de păr erau inevitabile, la fel folosirea fixativului și a tot felul de chestii chimice mi-au distrus tot „feng shui-ul” capilar. Pentru a-mi restabili puterea firului de păr ca pe vremuri, am tot experimentat cu o gamă largă de produse de la: Syoss, Schwarzkopf, Kerastase. Adevărul însă ar fi în faptul că m-am regăsit în cel mai simplu brand și super accesibil de pe piața europeană: Balea, a cărei calitate bate prețul.

Mi-am creat o rutină personală pentru îngrijirea părului și păstrarea acestuia în cea mai bună formă și desigur cu drag vă împărtășesc câteva tipsuri:

  1. Pentru întărirea rădăcinii și hidratarea firului de păr este mereu bine venit uleiul de Argan. În cazul meu, sunt adepta brandului Nashi.
  2. Dacă ești iubitoare de păr ondulat, drept sau folosești foarte des placa, ai opțiunea de a folosi spray pentru păr cu protecție termică care poate fi aplicat chiar după spălare sau înainte de a începe aranjarea acestuia. Acest produs poate fi găsit la un preț super bun în magazine, linia de producere: Balea.
  3. Dacă duci și tu un „război rece” cu părul uscat, atunci să știi că am rezolvat problema cu ajutorul măștilor nutritive pentru păr uscat. Garnier și Ziaja are o gamă vastă de produse la acest topic.
  4. Nu sunt adeptă ale remediilor naturiste de regenerare a părului, dar una din măști mi-o fac constant. Uleiul de cocos este cunosct drept un hidratant foarte bun și eficient. Acesta previne pierderea umidității, iar rezultatul îl poți vedea aproximativ într-o lună.
  5. Una dintre cele mai simple modalități pentru fetele care și-au păstrat culoarea naturală ar fi hidratarea cu henna o dată la 3 luni. Am rămas plăcut surprisă de rezultatele acesteia fiind una dintre cele mai mari descoperiri ale mele. Nu e cazul să aștepți luni întregi pentru un rezultat frumos, îți poti vedea părul mătătsos și voluminos chiar a doua zi după procedură.
  6. Apropiindu-ne de final aș dori să dezvălui ultimul truc pentru persoanele care încă nu știau că mâncarea consumată de noi acționează pozitiv/negativ asupra părului. O alimentație corectă și bogată în vitamine, îndeosebi OMEGA 3, poate face minuni începând cu tenul pielii și până la creșterea părului.

„Cu siguranță grija podoabei capilare poate fi una derutantă, pe alocuri chiar dificilă, însă după obținerea rezultatului, înțelegi că timpul investit s-a meritat”

Care sunt trucurile voastre pentru menținerea sănătății și strălucirii părului?

 

Vezi și: Dacă te speli des pe păr se îngrașă mai repede? Mitul, demontat de hairstylistul vedetelor, Sorin Stratulat (Video)