Te-ai întrebat adesea oare cât de des ar trebui să te speli pe par? Pentru cei mai mulți oameni, părul nespălat prea mult timp devine uleios și capătă un aspect neîngrijit. 

Dacă-l speli prea des cu șampon, riști să sfârșești cu un par uscat. Deci cât de des ar trebui să te speli pe par? Iată care sunt sfaturile experților privind frecvența cu care ar trebui să-ti speli părul.

Cât de des ar trebui să te speli pe cap?

„Ne spălăm părul pentru a menține sănătatea scalpului, pentru a întreține creșterea sănătoasă a părului și pentru a conferi volum și o anumită formă coarfurii noastre. Atunci când nu te speli des pe cap, se acumulează multe celule de piele moartă, transpirație, praf și paraziți, cum sunt ciupercile. De aceea, este important să ne spălăm pe cap și să folosim un balsam hidratant pe întreagă lungime a firului de par”, susține Stephanie Sey, expert în cadrul companiei Nizoral.

Frecvența spalarilor trebuie asociată cu necesitatea

„Din păcate, nu există un număr fix de spălări care să funcționeze la fel pentru toată lumea. Totuși, ar trebui că toată lumea să se spele pe cap măcar o dată pe săptămâna”, a continuat Sey. Ea recomandă acordarea unei atenții speciale scalpului pentru a vedea cât de des trebuie spălat. “Că de repede se îngrașă părul? Te mănâncă pielea capului? Se formează multă mătreață? Odată ce ai descoperit răspunsul la aceste întrebări, ar trebui să poți să stabilești o frecvența a numărului de spălări pe cap.”

„Fiecare om este diferit”, spune și Johanne Herald, senior stylist la Charles Worthington Salons. „Unii se spală zilnic pe cap pentru că fac sport sau pentru că lucrează în orașe poluate, alții se spală o singură dată pe săptămâna.”

Alege cu atenție produsele de îngrijire pe care le folosești

Șamponul și balsamul pot avea un impact major asupra felului în care reacționează părul atunci când este spălat. „Cea mai des întâlnită plângere este legată de faptul că rădăcinile devin uleioase, iar vârfurile se usucă”, a continuat Herald. „Acest lucru se poate întâmplă pentru că părul este spălat prea agresiv, se folosește prea mult balsam, apă este prea fierbinte sau ne spălăm în grabă dimineață, înainte de a pleca de acasă.” Tipul de par este foarte important. Fiecare tip de par are nevoie de un anumit tip de îngrijire. În funcție de cât de deteriorat este (de vopsire sau alte produise toxice), trebuie alese variante care să contribuie să refacerea sănătății scalpului și a firului de par.

Sursa

 

Distribuie articolul: