Ingrediente:

  • 2 banane
  • Smântână, 200 grame.
  • Rom, 25 de grame.
  • Făină 250 de grame.
  • Zahăr brun, 150 de grame.
  • 3 ouă de găină.
  • Scorțișoară, o linguriță.
  • Cacao, o linguriță.
  • Bicarbonat de sodiu  ⅓ linguriță.

Cum se prepară:

  1. Pisează cu fruculița bananele până obții o substanță cremoasă.
  2. Adaugă 200 de grame de smântână și amestecă bine.
  3. Picură 25 de grame de rom, amestecă și lasă pentru puțin timp.
  4. Cerne 250 de grame de făină, cu o treime din linguriță de bicarbonat de sodiu, scorțișoară și cacao.
  5. Bate ouăle cu 150 de grame de zahăr, până obții spumă.
  6. Presară deasupra amestecului jumătate din faină și amestecă bine.
  7. Adaugă babanele cu smântâna din bol și mai presară făina care ți-a rămas. Amestecă bine.
  8. Toarnă aluatul în forma pentru chec, unsă cu ulei și presărată cu făină.
  9. Se coace la temperatura de 180°C, 40 de minute.
  10. Lasă să se răcească checul 5 minute, apoi îl poți servi.

Poftă bună!1 2 3 4 5

Distribuie articolul: