Cu toții ne aflăm în căutarea fericirii. Deseori suntem gata depunem efort și să plătim prețuri colosale pentru starea de satisfacție sufletească, când aceasta necesită mult mai puține resurse, dar și mai multă înțelepciune în ceea ce privește sursa ei. Omul se apropie de fericire atunci când realizează că lumea nu se reduce la micul lui anturaj, cel pe care-l poate cuprinde cu vederea și că după alte orizonturi se găsesc locuri surprinzătoare, frumusețea cărora îți schimbă radical viziunile asupra lumii.

Sunt mii de locuri splendide în lume, însă în toate topurile stabilite de cei care practică activ călătoriile, prevalează câteva atracții care sunt de-a dreptul uluitoare. Iar pentru că în viață contează mai mult amintirile și experiențele, decât banii, poți oricând să le vizitezi luând un credit online.

Iată topul celor 7 destinații turistice pe care merită să le vezi în acest an:

  1. Insulele Tahiti, Polinezia Franceză – o destinație magnifică pentru călătorii cu senzații tari. 188 insule scăldate în Oceanul Pacific, de puritate diamantină, oferă un spectacol al vieții subacvatice ce poate fi privită până în adâcuri. Miracolul priveliștii este efectul plajelor cu nisip alb care se pierd în lagunele turcoaz într-un peisaj de paradis.
  2. Orașul albastru Chefchaouen, Maroc, fondat în 1471, a servit la început drept fortăreață maură pentru exilații spanioli. Originalitatea lui stă în culoarea exclusiv albastră a tuturor construcțiilor, dar și în arhitectura labirintică, în care e plăcut să te pierzi, pentru că îți oferă o stare reconfortantă, o senzație neobișnuită, de poveste. Deși predominanța albastrului se pare că are motive religioase, splendoarea locului este incontestabilă.
  3. Mănăstirile de la Meteora, Grecia, pot fi vizitate nu doar pentru că sunt simbol de spiritualitate creștină, ci și pentru că farmecul formațiunilor de rocă ale celor 6 mănăstiri fondate încă în secolul XIV, merită văzut. Înălțimea lor amețitor de frumoasă, poate fi și o provocare pe care, dacă o depășești urcând până în vârf, efortul îți e recompensat de priveliști divine.
  4. Orașul-templu Machu Picchu, Peru – cea mai mare atracție din America de Sud – este un spațiu situat la peste 2 km față de nivelul mării (cu partea superioară între nori!) fondat în secolul al XV-lea, de Imperiul Incaș. E o construcție gigantescă dintr-o multitudine de temple, scări, apeducte ș.a., într-un cadru montan de excepție.
  5. Deșertul de sare din Uyuni, Bolivia. E greu să-ți imaginezi un deșert din sare, nu-i așa? Când tu încerci doar să-ți închipui cum arată, cineva savurează priveliștea incredibil de albă a Salar de Uyuni, care se întinde pe o suprafață de peste zece mii de km pătrați. În sezonul umed, crusta de sare e acoperită cu un strat de apă, formând o oglindă în care se reflectă cerul. Tabloul întrece imaginația. Trebuie văzut!
  6. Construcțiile rupestre din Cappadocia, Turcia. Una dintre cele mai frumoase ciudățenii din lume sunt locuințele, castelele, bisericile rupestre din Cappadocia. Este incredibil să crezi, atunci când le explorezi, că asemenea galerii subterane și asemenea construcții au putut fi create de mâinile omului.
  7. Parcul Plitvice, Croația. Pe o suprafață de aproximativ 300 km2, se întinde cel mai mare parc din Croația, care cuprinde 16 lacuri cu apă de un verde safir sau de albastru turcoaz, separate prin praguri de travertin (care se depune constant, schimbând mereu peisajul), lacuri care par a fi înlănțuite și aranjate în trepte, legate prin cele mai spectaculoase cascade. Datorită purității apei, se poate admira flora și fauna subacvatică a lacurilor din Parcul Plitvice.

Dacă tot cauți fericirea și încă n-ai dat de ea, te sfătuim să începi să călătorești. Te înșeli dacă crezi cumva că lipsa banilor ar putea fi o piedică, pentru experiența pe care o vei trăi călătorind, resurse se pot găsi ușor, de pildă, printr-un credit care se poate lua doar cu buletinul, mai mult decât atât – online. Din fericire, la capitolul credite Moldova stă foarte bine. Poți beneficia de un împrumut avantajos, ușor de rambursat, care îți va oferi posibilitatea să descoperi experiențe memorabile.

Starea de entuziasm și de exaltare sufletească nu te va părăsi pe toată durata aflării tale în locurile prezentate mai sus. Merită să încerci!

P