Vulcanul Etna din Sicilia, cel mai mare vulcan activ din Europa, a erupt din nou în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Autoritățile au ridicat nivelul de alertă cu o treaptă, de la galben la portocaliu, scrie digi24.ro.

Muntele Etna din Sicilia s-a trezit la viaţă în cursul nopţii şi a expulzat lavă, fără a se produce însă o ejecţie majoră de cenuşă deasupra insulei italiene din Marea Mediterană şi fără a fi raportate pagube, a transmis agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Operaţiunile pe Aeroportul Catania situat pe insulă au continuat să se desfăşoare după programul normal sâmbătă dimineaţă, deşi Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV) a ridicat nivelul de alertă cu o treaptă, de la galben la portocaliu.

Lavă incandescentă şi materii vulcanice au putut fi observate în cursul nopţii în timp ce erau expulzate din crater şi se scurgeau apoi în josul muntelui. Vulcanul a înregistrat o activitate deosebit de intensă la nivelul craterului din sud-est. Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa, cu o altitudine de aproximativ 3.300 de metri.

Distribuie articolul: