Dacă visezi să ai o casă într-o superbă zonă din Italia, acum este cel mai bun moment! Iată ce condiții trebuie să respecți ca să-ți cumperi o casă în Sicilia.

Potrivit CNN, Sambuca, o oraș superb din Sicilia, Italia, a scos la vânzare mai multe case vechi la prețul de numai 1 euro.

Nu este prima dată când autoritățile italiene recurg la aceste mijloace în ultima vreme. În Sardinia a existat posibilitatea de a achiziționa case la prețul de 1 dolar, iar autoritățile din Candela sunt dispuse chiar și să îi plătească pe cei care vor să se mute acolo. Toate aceste decizii vin pe fondul declinului populației, cei care au locuit în acele zone fie au decedat, fie au decis să se mute în marile orașe.

Totuși, oficialii din Sambuca susțin că oferta lor este mai bună decât cea din alte orașe pentru că, dacă vrei o casă, ai o casă. „Spre deosebire de alte orașe care fac aceste oferte mai mult în scop publicitar, primăria deține toate aceste case ce se pot achiziționa cu numai 1 euro. Nu există intermediari între vechii și noii proprietari. Dacă îți dorești acea casă, o vei avea în cel mai scurt timp”, a declarat pentru CNN Giuseppe Cacioppo, primarul orașului.

Există câteva reguli

Însă, bineînțeles, există și câteva reguli care trebuie respectate. Mai întâi, noii proprietari trebuie să fie de acord să reamenajeze și să renoveze casele. Și, este foarte clar, toate aceste case au nevoie de reparații serioase. Potrivit CNN, casele scoase la vânzare au între 40 și 150 mp2, ceea ce înseamnă un cost aproximativ pentru reparații și renovare de peste 15.000. de euro.

În plus, noii proprietari trebuie să achite un depozit de 5.000 euro, care este restituit atunci când reparațiile sunt complete. Cu toate acestea, noi suntem convinse că este cu adevărat o afacere bună!

Sambuca este cunoscut drept „Orașul Splendorii” și „Paradisul pe Pământ”, fiind situat într-o rezervație naturală, înconjurat de munți, păduri și plaje. În plus, de acolo poți admira Vulcanul Etna, te poți bucura de zone pline de istorie, o superbă arhitectură, vinuri excelente și mâncare delicioasă. Orașul a fost nominalizat în 2016 la titlul de cel mai frumos oraș din Italia.

Sursa: Elle.ro

Foto: Google.com