Ai pofta de ceva rapid, sățios și gustos? Avem o propunere pentru tine: piureul de cartofi. Probabil că o să spui că acest fel de mâncare este „demodat” și că are un gust de care deja te-ai plictisit. Ei bine, îți propunem o rețetă cu câteva ingrediente ce vor transforma acest preparat într-un adevărat deliciu culinar.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi;
  • 100 gr de unt;
  • 200 ml de lapte călduț;
  • 150 gr de parmezan ras;
  • o jumătate de legătură de mărar tocat;
  • sare și piper după gust.

Preparare:

  1. Curăță cartofii de coajă și lasă-i în apă rece timp de 30 de minute, pentru a elimina amidonul din ei. Apoi, pune-i la fiert într-o oală cu un praf de sare. Când cartofii sunt moi, scoate-i din apă și zdrobește-i parțial cu unealta de bucătărie folosită în general în acest scop.
  2. După aceea, adaugă untul, laptele și parmezanul ras, zdrobind în continuare până când obții o compoziție omogenă.
  3. Condimentează după gust, amestecând piureul, dacă este nevoie, și cu o lingură. La final, presară mărarul proaspăt peste piureul de cartofi și servește preparatul cald.

Poftă bună!

Sursa: divahair.ro

Vezi și: Rețeta cartofilor carbonara. Sunt atât de buni, încât nu te mai saturi de ei (Foto)

Distribuie articolul: