Una dintre cele mai delicioase rețete de toamnă, supa cremă de dovleac poate deveni mâncarea preferată a oricui dacă este gătită corect. Vedeți mai jos cât de rapid se prepară.


Ingrediente:

-1 kg miez de dovleac, tăiat cubulețe

-400 ml bulion de pui sau legume

-2 linguri unt

-200 g smântână

-2 morcovi

-150 g ceapă tocată

-oregano

-pătrunjel

-sare, piper

Mod de preparare:

1.Într-o oală, se pune dovleacul împreună cu supa de pui, morcovii curățați și dați prin răzătoare și ceapa. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Se lasă să fiarbă la foc mic, apriximativ 40 de minute sau până când dovleacul devine moale.

2.Se dau legumele fierte cu tot cu zeamă la blender. Se adaugă untul și se mixează până se formează o pastă groasă, apoi se adaugă smântâna. Se servește cu oregano, pătrunjel și alte condimente, la dorință.

Foto: clickpoftabuna.ro