O garnitură gustoasă și aromată, tare simplu de preparat! Cartofii noi cu unt și mărar pregătiți după rețeta asta se fac la cuptor, ies rumeni și aromați, cu o aroma subtilă de usturoi copt.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi 
  • 7 căței usturoi 
  • 100 g unt 
  • 3 linguri ulei de măsline 
  • 2 legături mărar 
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Spală cartofii bine în coajă și taie-i sferturi și/sau jumătăți, în funcție de dimensiune.

2. Așează cartofii într-o tavă termorezistentă și unge-i din belșug cu uleiul de măsline. Amestecă bine, cât să răspândești uleiul peste tot.

3. Zdrobește usturoiul cu latul cuțitului și strecoară-l printre cartofi. Presară sare și puțin piper, apoi dp cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până ce cartofii sunt ușor de pătruns cu furculița.

4. Cu putin timp înainte de a scoate cartofii, topește untul complet și adaugă mărarul, sare și piper.

5. Unge cartofii noi cu sosul de unt și mărar și îndepărtează (după gust) din cățeii de usturoi sau desfă-i din coajă și lasă-i în tavă, încât să îi servești odată cu cartofii noi cu unt și mărar.

6. Amesteca bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.

SURSA

Vezi și: Desertul perfect – tort glazurat cu nucă și aromă de cafea

Foto: Google.com

Distribuie articolul: