Există numeroase soluții promovate ca miracole pentru slăbit de către influenceri de pe TikTok și Instagram. Din păcate, când vine vorba de pierderea în greutate, nu există un aliment sau băutură care să ofere rezultate peste noapte. Cel mai sensat abordare este una multifactorială, incluzând o varietate de fructe, legume, cereale integrale și proteine în alimentație, exerciții regulate și menținerea unei rutine de somn echilibrate. Consultă experții pentru a afla care este cea mai eficientă băutură pentru pierderea în greutate.

A alege băuturi optime pentru a rămâne hidratată te poate ajuta în realizarea obiectivelor tale legate de slăbit. Specialiștii recomandă să bei în mod special ceai. Un ceai neîndulcit și cu puține calorii poate reduce eficient aportul total de calorii.

Ceaiul verde, în special ceaiul verde matcha, conține niveluri ridicate de catehine, un polifenol natural asociat cu creșterea metabolismului. Acesta stimulează organismul să transforme grăsimea în energie, potrivit unui studiu din 2020 publicat în International Journal of Molecular Sciences.

Alegerea numărul 1 pentru pierderea în greutate este indiscutabil ceaiul verde. Deși toate ceaiurile sunt benefice pentru sănătate, ceaiul verde se detașează net la câteva capitole, potrivit Eatingwell.

Un ceai verde neîndulcit este o strategie excelentă pentru reducerea consumului general de zahăr. Consumul zilnic a 2-3 cești de ceai verde poate ajuta la reducerea riscului unor boli cardiace, a infarctului și a diabetului de tip 2, rezultă dintr-o analiză din 2019 realizată de Molecular Nutrition and Food Research.

Ceaiul verde furnizează o cantitate semnificativă de catehine, cea mai cunoscută și studiată fiind EGCG. Aceasta stimulează pierderea în greutate prin creșterea ratei metabolice și încurajarea arderii grăsimilor, arată un studiu din 2018 publicat de Molecules. Rata metabolică semnifică numărul de calorii consumate de organism în timpul activităților zilnice. Deci o valoare mai mare a sa se poate traduce în pierdere în greutate.

Unul dintre motivele pentru care ceaiul verde este deosebit de eficient în procesul de slăbit este combinația sa unică de catehine și cofeină. Cofeina este recunoscută pentru efectul său stimulant. Te ajută să te simți mai alertă și să crești randamentul exercițiului fizic.

Ceaiul verde este un ingredient popular inclus în multe suplimente de slăbit. Însă poate provoca și potențiale efecte precum constipația, greața, daune provocate ficatului și o tensiune arterială crescută. Totuși, nu există riscuri cu privire la siguranța consumului său ca băutură.

O ceașcă de ceai verde conține în jur de 30 miligrame de cofeină. Mult mai puțin decât o ceașcă de cafea, care are 90-100 miligrame de cofeină. Dacă ești sensibilă la cofeină, este recomandat să bei ceai verde decofeinizat, căci altfel ți-ar putea afecta somnul.

Deși nu are o contribuție majoră în procesul de slăbit, ceaiul verde este benefic atunci când este integrat într-un program general de reducere a greutății. În concluzie, dacă incluzi ceaiul verde în dieta ta, acesta te va menține hidratată. Îți va oferi un plus de energie cu ajutorul cofeinei. Nu în ultimul rând, îți va oferi antioxidanți puternici sub formă de catehine.

Distribuie articolul: