Turmericul este o plantă din familia ghimbirului și este cunoscut pe scară largă ca fiind un condiment. Este folosit nu numai în bucătărie, ci și în medicina populară și în cosmetologie.

Colorantul natural al plantei, curcumina, este responsabil pentru culoarea galbenă strălucitoare a acesteia. Rădăcina are o compoziție chimică bogată – conține următoarele substanțe utile:

  • vitamine: grupa B (B1 – B6); E, C, K, colină, folat;
  • macronutrienți: potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sodiu;

oligoelemente: zinc, seleniu, cupru, fier, mangan;

Cum se face apa de turmeric?

Pentru a face acest lucru, trebuie să dizolvați o jumătate de linguriță de pulbere de turmeric într-un pahar de apă caldă fiartă.

Luați băutura dimineața, pe stomacul gol, timp de două săptămâni. Creșteți treptat doza până la o linguriță pe zi. O cură profilactică cu băutură de curcumină trebuie făcută o dată la trei luni.

Motive utile pentru a bea apă de turmeric

  1. Îmbunătățește memoria și funcția creierului, crește capacitatea de dezvoltare a celulelor cerebrale.
  2. Are un efect de susținere pozitivă în caz de stres, tulburări nervoase.
  3. Întărește imunitatea – are un efect antiviral și dă putere organismului după boală.
  4. Încetinește procesele de îmbătrânire a pielii datorită producției de colagen, curăță pielea de acnee.
  5. Ajută la artrita, artroza și bolile articulațiilor, crește elasticitatea acestora.
  6. Are un efect antiseptic, se folosește pentru dezinfectarea tăieturilor, arsurilor, vindecă rănile.
  7. Ajută în caz de otrăvire, elimină toxinele și mucusul din organism.
  8. Are capacitatea de a proteja împotriva formării cheagurilor de sânge și a venelor varicoase, îmbunătățește elasticitatea vaselor de sânge.
  9. Normalizează nivelurile hormonale și restabilește potența la bărbați.
  10. Asigură o prevenire fiabilă a bolilor feminine, cum ar fi fibroamele, oprește dezvoltarea metastazelor în uter și în glandele mamare.
  11. Reglează nivelul de zahăr din sânge, recomandat pentru diabetul de tip 2.
  12. Suprimă pofta de mâncare și stocarea grăsimilor, recomandată atunci când se urmează regimuri de slăbire, potrivit The Health Site.

Distribuie articolul: