După o iarnă lungă și grea, organismului îi este greu să revină la cu totul altă alimentație. La începutul primăverii, imunitatea este deosebit de vulnerabilă, așa că pentru a evita consecințele neplăcute, trebuie să consumați alimente de sezon – acestea au cele mai multe beneficii. În acest articol îți vom prezenta șapte produse de sezon.

Dacă le vei mânca în luna aprilie, să știi că te vor ajuta să simți un val de energie și să-ți diversifici dieta.

Pătrunjel creț

 

Doar 50 de grame de pătrunjel creț îți vor oferi o doză zilnică de vitamina A, te vor ajuta să scapi de edem și să îmbunătățească funcționarea sistemului urinar. Pătrunjelul creț conține uleiuri esențiale care au efect diuretic. De asemenea, va ajuta la creșterea libidoului, datorită conținutului ridicat de acid ascorbic și la întărirea sistemului imunitar. Pătrunjelul creț conține și histidină. Acest aminoacid nu este sintetizat în corpul uman, dar este responsabil pentru un proces important – regenerarea țesuturilor. Este important de știut că pătrunjelul își pierde gustul picant în timpul tratamentului termic, așa că este mai bine să nu-l gătiți, ci să îl mâncați proaspăt. Cel mai simplu mod este să-l adaugi în salate și mâncăruri gata preparate, sau să-l faci unul dintre ingredientele obișnuite în sucul tău verde de dimineață.

Ridiche

 

Ridichea este o bombă cu vitamine și aproape că nu conține calorii. În 100 de grame din această rădăcină sunt doar 19 calorii, multe vitamine (grupele B, PP și C) și minerale (potasiu, magneziu, fier și fosfor). Ridichile sunt bogate în fibre alimentare, așa că ajută la îmbunătățirea digestiei și la atenuarea senzației de foame. Merită să ne amintim că fibrele alimentare sunt necesare pentru a menține o microfloră sănătoasă a tractului gastrointestinal, deoarece sunt hrană pentru bacteriile benefice. Cu toate acestea, nu mânca ridiche pe stomacul gol. Acest lucru poate duce la balonare.

Varză

 

Aprilie este sezonul pentru toate tipurile de varză. Macedonean, roșcat, beijing, colorat, bruxelles și broccoli. Aceste legume crucifere au un conținut scăzut de calorii, foarte bogate în fibre, aminoacizi, potasiu, vitamina C. Sucul de varză are proprietăți bactericide, așa că acest produs este recomandat celor care au boli gastrointestinale.

Avocado

 

La mijlocul primăverii sunt aduse în magazine cele mai proaspete avocado din două soiuri: mexican și brazilian (au un conținut ridicat de grăsimi). Laudele acestui fruct au fost auzite deja de câțiva ani la rând. Acesta conține grăsimi utile ușor digerabile, acid folic, vitaminele K, C, E și grupa B. Prin urmare, avocado ajută la îmbunătățirea stării unghiilor, părului și pielii. În general, aprilie este cel mai bun moment pentru guacamole și pâine prăjită cu avocado.

Sparanghel

 

Sparanghelul conține potasiu și vitamina A, care este foarte benefică pentru pielea, părul și unghiile sănătoase. Ajută la scăderea tensiunii arteriale deoarece conține asparagină. Sparanghelul curăță sângele și favorizează formarea celulelor sanguine, datorită faptului că conține compusul organic saponină. Dacă folosești sparanghelul ca garnitură, atunci poți uita de umflare, deoarece stimulează rinichii și are efect diuretic.

Spanacul

 

Doar 50 de grame de spanac pe zi acoperă necesarul uman zilnic de vitamina A și conțin două norme de vitamina K, care ajută la întărirea oaselor și la reținerea calciului în ele. Spanacul este o adevărată „perie” pentru organism: curăță intestinele datorită conținutului ridicat de fibre alimentare, iar această plantă conține și substanțe care neutralizează efectele negative ale agenților cancerigeni. Spanacul ajută la calmare, deoarece conține aminoacidul triptofan.

Măcriș

 

Măcrișul este campionul dintre legume în ceea ce privește conținutul de vitamine B1 și B2. Ele sunt responsabile pentru metabolismul proteinelor și grăsimilor din organism. Măcrișul conține mult acid ascorbic, care ajută la întărirea sistemului imunitar și la scăderea cantității de colesterol din sânge. Are o proprietate coleretică, prin urmare ajută la refacerea ficatului.

Care aliment din această listă este preferatul tău?

 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: