Perioada prin care trecem ne pune la încercări, și, deși nu există o soluție magică sau un set de acțiuni care ne-ar imuniza instant la orice afecțiune, există un set de pași pe care ai putea să-i faci ca să ai o imunitate mai puternică. 

Consumă alimente bogate în nutrienți

De regulă, este indicat consumi fructe și legume de sezon, pentru acestea sunt o sursă importantă de proteine și vitamine. Însă îți recomand consumi și alimente bogate în nutrienți, cum ar fi morcovi, cartofi dulci sau varză kale. Sfatul meu este consumi zilnic două tipuri de fructe și două tipuri de legume. În acest fel te vei asigura organismul tău primește tot ceea ce are nevoie pentru a fi sănătos și puternic.

Renunță la dulciuri și alimente procesate

Dulciurile și alimentele procesate scad imunitatea organismului și astfel te fac vulnerabilă în lupta cu bacteriile și virusurile la care poți fi expusă. Așadar, această perioadă este perfectă pentru a începe o cură de detox. Renunță la dulciurile preferate și la alte alimente nesănătoase și înlocuiește-le cu alimente sănătoase. Un sfat foarte bun este renunți și la cofeină în această perioadă și reduci consumul de alcool, chiar dacă trebuie renunți la cocktail-urile preferate.

Folosește condimente în rețetele preferate

Condimentele au numeroase efecte benefice asupra organismului, motiv pentru care sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri. Dacă îți dorești ți crești imunitatea organismului, îți recomand consumi usturoi, ceapă verde sau uscată, turmeric, ghimbir, ierburi aromate sau alte condimente care îți plac. În funcție de rețetele pe care vrei le testezi în această perioadă, nu te feri le condimentezi deoarece e și un mod de a găti gustos fără pui prea multă sare. Un alt sfat este folosești zeama de lămâie sau chiar coaja de lămâie în smoothie-urile pe care le pregătești, deoarece te ajută crești rezistența organismului.

Asigură-te că bei suficiente lichide

Hidratarea este esențială, cu atât mai mult în această perioadă. Dacă îți dorești ai un organism puternic și rezistent, nu uita consumi zilnic suficientă apă. Este recomandat consumi și alte băuturi sănătoase, în special ceaiuri calde. Supele sunt și ele recomandate pentru întărirea organismului, motiv pentru care poți încerci câteva rețete de supe cu diferite legume de sezon.

Odihnește-te suficient

Deși de multe ori ignorăm orele de somn, odihna este extrem de importantă pentru sănătatea organismului. Somnul ajută la creșterea imunității organismului, așadar este esențial dormi cel puțin opt ore pe noapte. Evită stai trează până la ore târzii, chiar dacă uneori consideri ai unele lucruri importante de făcut. Nimic nu este mai important decât sănătatea organismului tău, așa relaxează-te mai des și nu uita tu ești cea mai importantă.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: