Mintea și imaginația ta, trebuie să fie implicate în procesul de citire. De ce? Pentru că imaginația este necesară pentru a aduce un element de creativitate în viața noastră de zi cu zi. O imaginație bogată este necesară pentru a fi un interlocutor interesant, a cărui creativitate nu se limitează la enumerarea ultimelor știri, a ultimelor glume, sau a ultimei fraze scrise pe rețelele de socializare.

Din păcate acum e prea multă tehnologie și prea puține cărți. Dar cred că știi deja acest motto că: „schimbarea începe de la tine”. Deci, începe!

Momentul potrivit pentru a citi o carte e oricând, însă luna Octombrie e una specială. Potrivită pentru informare și dezvoltare personală.

Iată top 8 cărți pe care să le citești în luna Octombrie:

„Trei Femei” de Lisa Taddeo 

„Trei femei” este cel mai detaliat portret al dorinţelor. Această carte este una dintre cele care te poate da peste cap prin ideile sale. Te provoacă să gândești în afara tiparelor, să reflectezi la ceea ce poate nu te-ai gândit niciodată legat de dorința feminină. În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de șase ori Statele Unite pentru a cunoaște femei obișnuite, din diverse regiuni și medii.

„Arta de a-ți crea amintiri” de Meik Wiking

V-ați întrebat vreodată de ce unele amintiri ne rămân în suflet pentru toată viața și altele le uităm imediat ce s-au întâmplat? Dar din ce sunt făcute amintirile? De ce oare o melodie, un miros, un gust, ne pot transporta înapoi, spre ceva ce deja am uitat? Este posibil să creezi amintiri memorabile? Și multe alte întrebări curioase la care veți găsi răspuns doar citind cartea.

„Femeie în punctul zero” de Nawal El Saadawi

Această carte tulburătoare, publicată inițial în 1973, spune povestea lui Firdaus, o deținută din penitenciarul de femei din Qanatir, consemnată în ultima zi a vieții ei, înainte de execuție, și rezumă o întreagă atitudine a societății egiptene (dar nu numai) față de femei.

„Viața mincinoasă a adulților” de Elena Ferrante

Viața Giovannei se schimbă atunci când este comparată de tatăl ei, cu nesuferita mătușă, Vittoria. În acel moment Gioganna începe o căutare a unei oglinzi, care să-i afișeze imaginea adevărată, calea către maturizarea pe care nu și-a dorit-o niciodată.

„Arta corpului” de Don DeLilo

Romanul „Arta corpului” este o anatomie a durerii şi a doliului: Lauren Hartke, o tânără body artist, îşi pierde soţul, un regizor mult mai în vârstă decât ea, care se sinucide. În primele zile de după dureroasa pierdere, în casa veche de pe coasta singuratică în care se mutase împreună cu soţul ei, Lauren se confruntă cu o apariţie stranie, un individ între bărbat şi copil, „un corp tăcut şi vulnerabil, aproape al oricui”, care îi schimbă nu doar viaţa, ci şi arta pe care o practică.

„Acasă” de Marilynne Robinson

„Acasă” este o carte luminoasă şi binefăcătoare despre familie, secrete de familie şi credinţă, scrisă de una dintre cele mai iubite şi mai apreciate autoare ale Americii. Un fiu șiret şi prefăcut în tinereţe, acum e un alcoolic pe umerii căruia atârnă secrete vechi de douăzeci de ani, el este în permanent conflict cu tatăl său cu spirit conservator, deşi, oricum, rămâne cel mai iubit copil.

 „Hoțul de cărți” de Markus Zusak

Povestea este relatată de un narator atipic, lucru ce îl surprinde pe cititor, oferindu-i totodată unicitate cărții. Ni se arată acea perspectivă asupra vieții din care noi nu privim niciodată lucrurile. În centrul acțiunii o avem pe Liesel, o fetiță de 9 ani, care a fost luată de lângă părinții săi și dată în grija unei familii, fără a i se oferi vreo altă explicație, decât un termen auzit de ea accidental și de neînțeles pentru micuță: „comunist”.

„Avocatul” străzii de John Grisham

Mike Brock şi câţiva dintre colegii săi vor fi sechestraţi în propria clădire de un vagabond, un om al străzii care nu dorea altceva, decât să îi facă mai conştienţi pe aceşti oameni cu bani. Să le spună că donaţiile lor ar trebui să fie mai eficiente şi mult mai concrete pentru a întoarce ceva din veniturile lor comunităţii.

Deci, deja e Octombrie, tu ce carte deschizi astăzi?

Sursa: booknation.ro, bookaholic.ro, coverstories.ro

Distribuie articolul: