Micul dejun este cea mai importantă masă din zi, dar și cea cu care cel mai des greșim. Atunci când iei micul dejun, trebuie să obții suficiente fibre, proteine ​​și grăsimi sănătoase, astfel te menții cu energie pe tot parcursul zilei. Află ce alimente trebuie să excluzi dimineața. 

Cereale

Foto: totuldespremame.ro

Mulți oameni cred că cerealele pentru micul dejun sunt cea mai bună alegere. Din păcate, nu este cazul. Pe ambalaj se spune că compoziția conține cereale integrale, iar cerealele în sine servesc ca sursă de mulți nutrienți, inclusiv fier și vitamina A. Acest lucru este adevărat, dar ne grăbim să te dezamăgim. Cerealele sunt procesate și ca urmare, conțin doar un pic de cereale integrale. Dar zahărul este de fapt prezent în compoziție – și în exces.

Vafe și clătite

Clătite și vafe – aceste opțiuni de mic dejun sunt foarte populare nu numai acasă, ci și în restaurante. Făină, ouă, zahăr și lapte – deși sunt preparate în moduri diferite, dar esența lor este aceeași. Produsele de patiserie sunt adesea turnate cu sirop sau dulceață deci, este o mare abundență de zahăr. 

Brioșe

Brioșele sunt în esență aceleași prăjituri, dar sub acoperire și în miniatură. În timp ce brioșele sunt adesea preparate cu o varietate de arome de fructe sau legume, singurul ingredient sănătos (care este implicit) sunt ouăle.

Pâine prăjită cu unt

Foto: playtech.ro

Este destul de apetisant și chiar sănătos – dacă nu ar exista zahărul.  În plus, totul depinde de pâinea însăși: mai exact, de făina din care a fost făcută. Iar uleiul conține adesea grăsimi – cele mai dăunătoare grăsimi care există. Deci, avem o singură concluzie: merită să citiți cu atenție compoziția chiar și a celor mai familiare produse.

Suc de fructe

Sucurile ambalate sunt deseori sărace în suc, dar bogate în zahăr sau sirop de porumb bogat în fructoză. În mod surprinzător, chiar și 100% suc de fructe înseamnă zahăr în cantități decente. Sucul de fructe este mai puțin dăunător decât băuturile carbogazoase, dar nu se pune problema beneficiilor.

Iaurt dulce

Foto: clickpoftabuna.ro

Iaurtul grecesc alb făcut din lapte integral, cu un vârf de fructe de pădure deasupra este o opțiune excelentă. Totuși, același lucru nu se poate spune despre iaurtul dulce cu fructe de la supermarket. De fapt, uneori conține mai mult zahăr decât înghețata.

Sursa: bazaar.ru

Distribuie articolul: