Este prima lună de toamnă, iar gripa și răceala începe să devină o problemă, la ordinea zilei. Aerul devine uscat și aspru, iar vântul este din ce în ce mai rece, odată ce temperaturile scad. Schimbările sunt normale, însă nu de fiecare dată organismul le resimte așa cum ar trebui, ci de multe ori corpul uman este afectat. 

Foto: szg.md

Iată cum să îți întărești sistemul imunitar în plină toamnă:

  • În primul rând, apelează la antioxidanți! Aceștia au rolul de a limita nocivitatea radicalilor liberi. Antioxidanții ajută la eliminarea riscului de îmbolnăvire și scad riscul de boli cardiovasculare, boli neoplazice, dar reduc și procesul de îmbătrânire.
  • Detoxifiere cu ajutorul fructelor și legumelor. Toamna este cel mai bun moment pentru curățarea corpului, mai ales că sistemul imunitar va fi revitalizat și va face altfel față schimbărilor de temperatură. O detoxifiere se face prin creșterea regulată a aportului de fibre și integrarea în dietă a plantelor cu efect laxativ, și depurativ.
  • Ia vitamine. În această perioadă este bine să faci un drum la farmacie și să iei mai multe vitamine și minerale. Acestea te vor ajuta să sprijini sistemul imunitar. În această perioadă, cea mai bună este vitamina C. Aceasta este cel mai important nutrient pentru sistemul imunitar, stimulând formarea hormonilor suprarenali si a limfocitelor.
  • Plante bune pentru sistemul imunitar. Ține cont de ele, deoarece te ajută să sprijini corpul în lupta pentru creșterea imunității. Consumă usturoi, deoarece este eficient împotriva a zeci de bacterii, orz, echinaceea etc. Acestea cresc numărul de limfocite și stimulează imunitatea.
  • Pe lângă acestea, ține cont foarte mult de minim opt ore de somn pe care trebuie să le dormi pe noapte. Mai mult, consumă zilnic cei doi litri de apă esențiali în procesul de detox și formează-ți bolul alimentar pe baza fructelor și legumelor pe care toamna ți le oferă în această toamnă.

Sursa: monden.ro 

Distribuie articolul: