Nu trebuie să ții o dietă drastică pentru a slăbi. Uneori este suficient pur și simplu să modifici regimul alimentar, inclusiv dimensiunile porțiilor. Ne-am gândit cum să reducem cu ușurință cantitatea de alimente consumate și, în același timp, să slăbim câteva kilograme, fără dificultăți și restricții.

Examinați-vă punctele slabe în nutriție

Cineva nu poate opune rezistență pastelor, pentru cineva este de nesuportat să refuze o porție în plus de înghețată, iar altul nu poate să-și limiteze pofta de mâncare atunci când sunt produse de patiserie proaspete. Fiecare dintre noi are punctele noastre slabe – alimente pe care nu le putem refuza, chiar dacă suntem săturați. Primul pas în controlul tulburării alimentare excesive este să înțelegeți în fața căror alimente nu puteți rezista.

Faceți o listă de alimente pe care nu le puteți refuza în niciun caz și păstrați-o tot timpul în cap. Acest lucru vă va permite să fiți mai atenți la mâncarea pe care o consumați. De asemenea, pentru a ține piept tentației, încercați să evitați locurile în care voința voastră va eșua cu siguranță: o brutărie într-un magazin, food court în mall-uri sau biroul unui coleg care are întotdeauna câteva cutii de bomboane.

Notați tot ce mâncați

Un jurnal alimentar va arăta în mod clar tot ce mâncați într-o zi. Această vizibilitate va fi o motivație excelentă pentru a elimina gustările din batonașele de ciocolată și va fi motivație ca să vă gândiți mai mult la respectarea regimului alimentar.

Consumați proteine

Acestea satură rapid corpul și păstrează senzația de plenitudine pentru o lungă perioadă de timp. Alegeți proteinele dietetice și potrivite, cum ar fi fasolea, carnea fără grăsime, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi brânza de vaci, iaurtul, brânza sau laptele.

Nu ratați micul dejun

Oamenii care iau micul dejun gustos și consistent, nu numai că consumă mai puține calorii în timpul zilei, dar sunt și mai tonifiați decât cei care preferă să sară direct la prânz. Mâncarea dimineața ne energizează corpul, dă putere și, de asemenea, ajută la evitarea gustărilor. Reamintim, micul dejun este cheia unei regim alimentar sănătos și a unui stil de viață sănătos.

Consumați apă

De multe ori confundăm foamea fizică, nu numai cu foamea emoțională, dar și cu setea obișnuită. Bea un pahar cu apă înainte de a te îndrepta spre bucătărie pentru o altă masă. Dacă nu te vei simți mai bine, atunci ar trebui să iei o gustare.

Schimbați vesela

De obicei, punem mâncarea în farfurie, astfel încât să fie complet plină. Facem acest lucru automat, indiferent de câtă hrană avem de fapt nevoie. Deci, înlocuind farfuriile mari cu cele mai mici, puteți reduce semnificativ cantitatea de alimente consumate.

Culoarea vaselor, afectează și ea consumul de alimente. Alegeți farfurii de culori reci: alb, albastru, verde – acestea suprimă pofta de mâncare. Dar culorile calde precum portocaliu, roșu, galben, dimpotrivă, ne stimulează dorința de a mânca.

Mâncați încet

Bucurați-vă de mirosul mâncării, simțiți gustul fiecărui ingredient, admirați-o – într-un cuvânt, prelungiți plăcerea de a mânca. Studiile arată că sațietatea vine în 15-20 de minute după începerea mesei, în timp ce aceleași studii arată că de obicei petrecem aproximativ 3-7 minute pe mâncare. Are sens să ne gândim.

Apropo, dacă mâncați încet și cu atenție nu numai că va contribui la reducerea numărului de calorii consumate, ci și la trecerea la alimentația atentă. Aceasta din urmă înseamnă că, acordând atenție la ce și cum mănânci, vei învăța să faci distincție între foamea fizică și cea emoțională, iar acest lucru te va proteja de supraalimentare și de excesul de calorii.

Sursă: marieclaire.ru