Social media ne-a împânzit viețile și ne ocupă o bună parte din timpul de care dispunem, zilnic. Pentru a avea parte de un timp frumos, și cel mai important, lipsit de frustrări în mediul online, vezi câteva practici pe care ar fi bine să le respecți și tu.

Practici sănătoase, în mediul online

  • Urmărește persoanele care te inspiră

Vrei afli dacă propriul comportament în social media este sănătos sau nociv? un exercițiu simplu. Intră pe contul tău de Instagram și scroll timp de 5-10 minute. Numără câte persoane îți provoacă stări de anxietate, nemulțumire și tristețe. Apoi, numără câte postări te inspira, te încurajează și iți oferă un sentiment de încredere.

Dacă numărul de postări pozitive îl depășește pe cel de postări negative, te afli într-o zonă sigură! Urmărirea unor persoane de succes, care te motivează iți atingi și tu scopurile și îți oferă inspirație zilnică, este o practică foarte sănătoasă.

  • Exprimă-ți pasiunile și prezintă-ți proiectele

Pe Instagram oricine poate fi fotograf, chef bucătar, dansator sau speaker motivațional. De aceea, dacă țiai dorit întotdeauna arați lumii darurile tale sau iți expui pasiunile, dar nu ai avut oportunitatea până acum, social media este locul ideal.

De exemplu, dacă te-ai apucat recent de pictură sau fotografie, îți poți posta pe pagina de Instagram creațiile. Astfel, nu numai vei primi feedback și vei fi motivată faci lucrurile din ce în ce mai bine, dar peste luni de zile îți vei putea observa progresul enorm.

  • Consumă conținut de calitate 

Lumea online este atât de blamată, încât poate deveni dificil vezi beneficiile social media. Totuși, acest spațiu te poate învăța gătești, îți deschizi un business sau, pur și simplu, râzi la finalul unei zile mai puțin plăcute.

Asigură-te dai follow numai acelor conturi care te inspiră, te distrează, te motivează sau iți aduc alt beneficiu imediat sau pe termen lung. Astfel, scrollarea conștientă nu va reprezenta o pierdere de timp, ci o activitate benefică și relaxantă pentru tine.

  • Conectarea cu persoanele potrivite

Social media este locul în care se formează cele mai multe comunități. Adori croșetezi șosete din lână? Intră în grupul pasionaților de haine handmade. Îți place vorbești despre spiritualitate și te autodescoperi? Există, cu siguranță, un grup destinat acestui lucru.

Social media te poate aduce mai aproape de persoane cu care rezonezi și cu care vei dori legi prietenii de neuitat. Nu în ultimul rând, rețelele sociale te pot conecta și cu potențiali parteneri de afaceri și proiecte, așa nu te sfii îți creezi un brand personal în mediul online.

Sursa: andreearaicu.ro