Știm cât de încărcată poți fi…, iar sarcinile și responsabilitățile par să ne se mai termine. Totuși, este important să ții cont de faptul că sănătatea ta este unicul lucru care cu adevărat contează. Acum că suntem în perioada toamnei, vezi mai jos câteva recomandări pentru sănătatea ta feminină.

Onorează-ți ciclul lunar

Toamna este sezonul asociat cu noi începuturi, noi proiecte, energie din plin și motivație cât cuprinde. Ei, bine, asemenea naturii, și femeile au propriul lor ciclu și trec prin „anotimpuri” diferite.

Dacă nu știai încă, în fiecare lună treci prin doua faze: cea foliculară (de la prima zi de menstruație până la ovulație) și cea luteala (de la ovulație până la prima zi de menstruație). Prima fază este cea în care ai energie maximă, faci lucruri se întâmple și ești axată pe mișcare și progres. În faza luteală, în schimb, organismul tău cere mai multă odihnă, mai multă meditație și mai mult timp alocat relaxării.

De aceea, chiar dacă e început de sezon, dozeazăți energia și onoreazăți propriul ritm. Nu depune eforturi imense atunci când simți nevoia te odihnești, ci ascultați cu atenție corpul.

Profită de fructele și legumele de sezon

Toate roadele pământului sunt sănătoase, însă unele dintre ele pot aduce beneficii uriașe pentru organismul feminin. De exemplu, semințele de dovleac conțin o cantitate mare de zinc și au proprietăți care contribuie la echilibrul hormonal. Astfel, chiar dacă anotimpul se schimbă, vei avea parte de menstruații regulate și nedureroase.

De asemenea, cartoful dulce, nelipsit din piețe în această perioadă a anului, contribuie și el la o fertilitate bună și la o sănătate vaginală exemplară. Betacarotenul și vitamina A, prezente din abundenta în cartofii dulci, te ajută tii sub control sau chiar ameliorezi sindromul ovarelor polichistice.

Acestea fiind spuse, profită de fructele și legumele de sezon și consumă cât mai multe alimente proaspete. Ai la dispoziție o varietate imensă: struguri, pere, mere, dovleac, ridichi, ceapă, conopidă și nu numai!

Continuă să petreci timp în natură

Chiar dacă temperaturile de afară scad, este extrem de important îți păstrezi conexiunea cu natura. O plimbare cu tălpile goale pe iarbă te poate ajuta te relaxezi, scazi nivelul de cortizol din organism și, prin urmare, eviți îmbătrânirea prematură și inflamațiile din corp.

Așadar, nu rata nicio ocazie de a ieși în parc, de a face o plimbare pe bicicleta prin pădure sau o drumeție pe munte. Iar când faci aceste lucruri, respiră adânc și rămâi ancorată în prezent, asimilând razele blânde ale soarelui. Te vei simți de zece ori mai bine!

Mai puțină cafea, mai multe băuturi cu superalimente

Pe măsură ce frigul își face simțită prezența, vei simți nevoia te răsfeți cu mai multe băuturi calde. Prin urmare, este posibil bei mai multă cafea, sub formă de pumpkin spice latte și alte delicii asemănătoare.

Totuși, cafeaua în exces îți poate afecta sistemul nervos și te poate deshidrata, ceea ce nu îți dorești pe timpul toamnei. De aceea, este indicat înlocuiești cofeina cu băuturi la fel de gustoase, dar și super sănătoase, care susțin sănătatea feminină.

De exemplu, preparați un „cappuccino” special, pe bază de lapte vegetal și pudră de maca, ghimbir, scorțișoară și puțin turmeric. Aceste ingrediente puternice te ajută iți păstrezi echilibrul hormonal, fii energică și ai o imunitate puternică!

Sursa: AndreeaRaicu.ro