Măștile și balsamurile pentru păr au devenit o parte a rutinei noastre și le folosim tot mai des, de fiecare dată utilizând ceva nou. Dar să ne punem întrebarea, cât de des acestea pot fi folosite și cum, de fapt, e corect să le aplicăm? Să aflăm răspunsul din articol. 

Pentru început, trebuie de concretizat că, de fapt, balsamul și masca pentru păr sunt unul și același produs, cu excepția unor cazuri. De obicei acestea au aceleași componente și ambele sunt destinate pentru un singur rol, cel de recondiționare a firelor de păr. Astfel, producătorii recomandă ca masca să fie utilizată cel mult două ori pe săptămână, plus la toate, să fie ținută pe păr mai mult timp, decât de obicei.

Atunci când alegem produsele de îngrijire pentru păr, trebuie să atragem atenția la câteva aspecte. Inițial, trebuie să analizăm starea firelor de păr și dacă acestea au suferit proceduri de colorare, sau din contra, decolorare. Apoi să ne orietăm spre calitățile acelui produs și frecvența de utilizare.

De exemplu părul natural și subțire nu are nevoie de măști, ci de un simplu spray care îl va face mătăsos, fără utilizarea unor măști complexe. Iar părul mai gros care a și avut de suferit în urma diverselor proceduri de colorare și termice, i se recomandă utilizarea măștilor exact așa cum recomandă producătorul.

Foto: Unsplash

Cum să aplicăm corect masca

Masca se aplică doar după ce a fost îndepărtat șamponul de pe păr și de pe pielea capului. De asemenea trebuie îndepărtată apa de prisos, o puteți face cu ajutorul unui ștergar. Acum, aplicați masca pe lungimea părului, atenție, nu aplicați pe rădăcini! Trebuie de știut că atunci când părul e ud, acesta devine mai firav, slab și poate fi deteriorat foarte ușor, din acest motiv nu trebuie să-l pieptănați cât e ud pentru a îmbunătăți efectul măștii. Această metodă o pot folosi doar deținătoarele părului creț, dar tot cu extremă atenție. Nu pieptănați părul în grabă, ca să evitați deteriorarea lui.

Sursă: glamour.ru