Beneficiile pentru sănătate ale utilizării rozmarinului au fost recunoscute istoric în medicina tradițională. Deși multe sunt atribuite combaterii bolilor, există și altele care sunt de mare ajutor în frumusețe, cum ar fi modul de utilizare a rozmarinului pentru părul gri. Așa că, dacă te-ai săturat să apelezi la vopsele, astăzi îți voi oferi aceste opțiuni despre cum să colorezi părul în mod natural cu rozmarin

 

Beneficiile rozmarinului pentru păr

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis L.) este o plantă aromatică folosită din cele mai vechi timpuri ca condiment și în scopuri medicinale. În ceea ce priveste activitatea sa farmacologică, este digestiv și antispastic. Elimina spasmele. Dar aplicată local esența de rozmarin ajută ca efect analgezic la calmarea reumatismului muscular și articular.

De parcă nu ar fi de suficient, dar s-a descoperit că rozmarinul este un mare aliat pentru îngrijirea părului, deoarece îl lasă mai sănătos, mai puternic și mai strălucitor. Într-o altă investigație a aplicației cosmetice și a produselor de îngrijire a pielii, s-a demonstrat că este benefică pentru sănătatea părului, deoarece stimulează creșterea.

Și în chestiunea de a ascunde părul cărunt, este de mare ajutor pentru că îi nuanță fără a mai fi nevoie să apelezi la vopsele tradiționale. Citiți despre cum să utilizați rozmarinul pentru părul gri.

Cum întuneci părul în mod natural cu rozmarin

Un alt dintre beneficiile folosirii rozmarinului în păr este că una dintre proprietățile acestuia este de a întuneca părul. De aceea nuanță părul cafeniu și închis la culoare cu părul gri, făcând cenușiul să se estompeze.

Aici este important să ții cont de faptul că folosirea rozmarinului pentru părul gri trebuie să fie o constantă pentru ca tu să observi efectul, nu este magic sau efectul lui imediat să dispară, trebuie folosit săptămânal pentru a obține efectul dorit.

Cum se folosește rozmarinul pentru părul gri cu ulei de rozmarin

În șamponul tău adaugă 10 picături de ulei de rozmarin și folosește-l zilnic. O altă modalitate de a folosi rozmarinul pentru parul gri este sa o faci direct pe scalp si sa masezi intregul cap timp de 15 minute (pentru ca nuanta de culoare să fie uniformă).