Dacă ne dorim o piele radiantă, specialiștii ne recomandă să efectuăm câte o procedură de curățare a tenului de două ori pe an. Ce reprezintă acest tratament, ce metode de curățare există, dar și la ce ajută de fapt procedura, explică pentru EA.md, medicul dermato-cosmetolog, Veronica Vîzdoagă.

Curățarea tenului, este procedura de start cu care începe orice tratament facial! Pielea suferă consecințele radiațiilor solare, poluării, este afectată de factorii climatici, tutun, etc.

Acest lucru poate cauza dezechilibru la nivelul pielii prin acumularea de impurități, deshidratare, lipsa luminozității, toate acestea conducând la îmbătrânirea pielii. O metodă rapidă, eficientă și mini-invazivă în urma căreia veți vedea următoarele rezultate:

  • Piele hidratată, netedă și moale;
  • Porii închiși;
  • Lipsa punctelor negre ;
  • Îmbunătățirea calității și tonusului pielii.

Doar pe un ten bine curățat poți aplica o cremă sau poți face un tratament cu vitamine, acid hialuronic! Tenul curat îi conferă pielii un aspect îngrijit, luminozitate, vei putea aplica mai ușor cosmetica decorativă.

Tratamentul prin curățare eliberează tenul de impurități, celule moarte, sebum și îl pregătește pentru o mai bună absorbție a ingredientelor active. După diagnosticarea problemelor tenului tau, specialistul îți va oferi tipul de curățare facială de care ai nevoie și individual în dependență de vârstă și necesități îți va alege etapele necesare pentru tratament.

Tipurile de curățare facială:

  • vacuum extragerea impurităților
  • curățare cu ultrasunet
  • curățare mecanică.

Foarte des medicul pentru a obține un efect mai stabil îți va combina aceste metode.

Procedura clasică ar include: demachiere, curățare cu ultrasunet, vaporizare, curățare mecanică, mască astringentă (de închidere a porilor), criomasaj (masaj cu azot), mască antiroșeață, mască alginată.

Pe finele procedurii pentru un efect de întinerire se aplică acid hialuronic care va pătrunde mai adânc datorită porilor curați, deschiși cu ajutorul aparatului de ultrasunet sau prin oxigenare.

Procedura se încheie cu aplicarea unei creme protective cu factor de protecție ridicat. Recomand curățarea facială pentru tenul sănătos cu imperfecțiuni minime de două ori pe an, perioada cea mai favorabilă este sezonul de primăvară, ce va pregăti tenul de sezonul estival și perioada de toamnă când este absolut necesar de înlăturat impuritățile acumulate pe parcursul verii.

Pentru tenul problematic, gras curățarea se recomandă de efectuat lunar sau o dată la trei luni. În general, pentru a menține rezultatele unui tratament prin curățare facială, este important să aveți o rutină de îngrijire zilnică a tenului corectă și completă. Cu respect medicul dermato-cosmetolog, Veronica Vizdoagă.

Vezi și: Ai auzit despre Mezoterapie, dar nu știi la ce ajută? Medicul dermatolog-cosmetolog îți spune care sunt beneficiile reale ale acesteia