Știm cât de bine arată o femeie cu părul sănătos. Acest rezultat nu este atât de greu de obținut dacă ai un ritual de îngrijire corect pentru podoaba ta capilară. 

Vezi mai jos ce uleiuri poți folosi pentru podoaba ta capilară ca să-i redai un aspect sănătos.

Ulei de cocos

Proprietățile uleiului de cocos sunt nenumărate, acesta putând fi folosit pentru a rezolva o multitudine de probleme, inclusiv cea a părului uscat. Aplică un strat de ulei de cocos pe toată lungimea lui, după care lasă-l acționeze timp de o oră, dacă se poate, tinandu-l la căldură. Apoi clătește-l bine și spală-l cu șamponul recomandat tipului tău de par, până când nu mai simți niciun pic de reziduu uleios. La final, lasă-l se usuce de la sine.

Părul tău redeveni mătăsos și maleabil, fară a rămâne încărcat. Poți repeta tratamentul săptămânal.

Ulei de măsline

De multe ori avem tendință folosim măști de par după ce l-am spălat, însă uleiul de măsline este recomandat înainte de a curăța părul. Chiar dacă astfel se lungește procesul, merită din plin. Aplică un strat de ulei de măsline presat la rece pe toată lungimea părului, lasă-l și facă efectul timp de una sau două ore înainte de a-l spăla cu șampon și astfel îi vei dărui strălucirea care îi lipsea.

Uleiuri esențiale

Nu o dată ți s-a întâmplat te piepteni și iți rămână multe fire de păr pe perie sau pe pieptene. Pentru a diminua căderea parului, iți recomandăm iți masezi scalpul cu uleiuri esențiale. Cele mai eficiente sunt uleiul de jojoba, susan, migdale și cel de soia. Acestea vor spori circulația sangvină și vor ajuta parul crească mai repede și mai sănătos. asta ori de câte ori te speli pe cap și vei vedea diferența.

Uleiul de avocado

Dacă părul tău are nevoie de hidratare intensivă, te poți baza pe uleiul de avocado. Poți prepara ușor o mască pe baza de avocado, acasă: ia un fruct de avocado, rupe-l în jumătate, zdrobește-l alături de smântână sau ou și aplică amestecul rezultat pe păr. Lasă-l acționeze o jumătate de oră și apoi clătește. În urma acestui proces, părul tău va avea o textură frumoasă și va fi hidratat. Folosește-te de acest ritual o dată la două săptămâni.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: