Tocmai ți-ai colorat părul în cea mai adorabilă nuanță și tot ce îți dorești acum este să își păstreze culoarea pentru cât mai mult timp. Însă cum să evităm estomparea nuanței de păr?

Potrivit cosmopolitan.ro, există trucuri care te vor ajuta să îți păstrezi pentru mai mult timp culoarea părului, exact așa cum îți dorești. E necesar să acorzi atenție părului, să ai grijă de el înainte și după vopsire, dar și să ții cont de câteva sfaturi atunci când îl vopsești. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Dacă nu te preocupai până acum de culoarea ta decât ce ai obținut-o, îți vei schimba curând abordarea. La ce ne referim?

E important să te asiguri că părul tău e pregătit pentru aplicarea vopselei, sănătos și hidratat. Iată cum!

Hrănește în profunzime cu 2 luni înainte de a te vopsi. Mai ales dacă îți colorezi părul pentru prima dată sau vrei o schimbare dramatică de look, precum trecerea de la părul brunet la cel platinat, e esențial să mizezi pe hidratarea cuticulei. Așa că asigură-te cu câteva luni înainte să te vopsești că investești într-un șampon delicat, bun, și nu uiți niciodată de aplicarea balsamului sau a măștii de păr.

Folosește ulei de cocos pe păr. Dacă îți decolorezi părul, e indicat să aplici ulei de cocos pe lungimi înainte de deschiderea sa la culoare, deoarece va proteja firul de la degradare. Ai grijă, însă, acest pas nu e recomandat dacă te vopsești cu o altă culoare, deoarece în acest caz e de preferat o textură poroasă a părului.

Cele mai bune trucuri pentru îngrijirea părului colorat

Părul vopsit se menține întotdeauna prin îngrijire: iată care sunt sfaturile de care să ții cont!

Spală-te mai rar pe cap și folosește un șampon fără sulfați. Știi care e cel mai mare inamic al părului vopsit? Apa dură cu care îl cureți. Rărește sesiunile de spălat pe cap și folosește un șampon cât mai delicat, care să nu conțină chimicale agresive și să excludă sulfații. E recomandat de asemenea să investești într-o gamă de produse special dedicate pentru părul vopsit.

Coboară temperatura apei cu care te speli pe cap. E adevărat că apa fierbinte reprezintă un răsfăț pentru multe dintre noi, însă nu e cea mai bună idee pentru părul vopsit, deoarece „topește” pigmentul de culoare. De asemenea, încheie spălarea părului cu un jet de apă rece, care va închide cuticula și va conferi strălucire.

Hidratează, hidratează, hidratează. Dacă înainte de a-ți colora părul mai puteai sări peste hidratare, acum va fi ceva imposibil. Folosește o dată pe săptămână o mască intensiv hidratantă și la fiecare spălare un balsam leave-in, care menține hidratarea în firul de păr. O culoare hrănită de la interior și de la exterior va rezista mai mult.

Apelează la măști naturale pentru părul colorat. Trebuie ca de acum să ai grijă de o mie de ori mai mult de părul tău, ca să strălucească plin de îndrăzneală. Amestecă o jumătate de avocado copt și o banană coaptă, adaugă o linguriță de ulei de măsline și vei avea o mască perfectă pentru părul vopsit. Aplică pe păr, lasă să acționeze o oră, clătește, spală cu un șampon fără sulfați și apoi îndepărtează reziduurile cu apă rece.

Coafează-te natural. Alături de apă, instrumentele de coafat și mai ales acțiunea căldurii estompează culoarea părului. Înlocuiește placa, uscătorul de păr sau ondulatorul cu o coafură naturală. Aplică pe păr, imediat după baie, un spray cu apă sărată, împletește cosițele și după câteva ore vei obține bucle lejere, extraordinar de frumoase.

Voi ce trucuri folosiți?

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Trucul Xeniei Deli pentru a avea un păr fabulos. Modelul și-a vopsit părul (Foto)

Distribuie articolul: