Cafea nu se servește oricum. Există o serie de reguli de care mai nimeni nu ține cont, fie pentru că le este lene, fie pentru că nu le cunosc. Așadar, să le explorăm împreună. 

Nu cumpărăm cafea măcinată. Cu toţii ne înghesuim să cumpărăm cafea măcinată şi fugim de cafeaua boabe, fie pentru că găsim plictisitor şi mult prea complicat să o râşnim noi acasă, fie pentru că ne e mai uşor şi mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism.

Nu păstrăm cafeaua în ambalajul original după deschidere. Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua îşi va păstra proprietăţile în ceea ce priveşte sporirea antioxidanţilor în corpul uman.

Nu bem cafea prea devreme. Specialiştii recomandă ca ceaşca de cafea să fie băută undeva între orele 10 şi 12 dimineaţa, pentru că atunci scade nivelul de cortizol din organism şi simţim nevoia de un plus de energie. O cafea băută în grabă dimineaţa la ora 7 nu ajută mai deloc.

Nu bem multă cafea. Excesele nu sunt recomandate niciodată. Această regulă se aplică şi când vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceaşcă de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depăşeşte această cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

Nu punem prea mult zahăr în cafea. Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela că stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2, mulţumită antioxidanţilor pe care îi conţine. Aşadar, atunci când îndulcim în mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decât să o transformăm într-un desert, care nu mai are nimic în comun cu originalul.

Nu bem din aceeaşi cafea o zi întreagă: Bem de câteva ori dintr-o ceaşcă de cafea, apoi o uităm undeva pe birou şi ne întoarcem la ea doiă ore mai târziu şi tot aşa. Acest lucru este greşit. Cu cât este lăsată mai mult în ceaşcă, aciditatea cafelei creşte, putând duce la apariţia arsurilor gastrice şi a indifestiei şi, totodată, atacă smalţul dinţilor.

Sursa: gandul.info

Distribuie articolul: