Experții regali au criticat filmul „Spencer”, despre viața Prințesei Diana, cu actrița Kristen Stewart în rol principal, spunând că îi răpesc prințesei „respectul și demnitatea”. Aceștia mai spun  că filmul ar fi  și presărat cu multe scene de o insensibilitate exagerată. 

Scene din film o prezintă pe Prințesa Diana confruntându-se cu bulimia, dar și cu automutilarea sau gânduri de suicid.

O secvență considerată tulburătoare este cea în care Diana, afectată emoțional, își imaginează că se aruncă pe scări sau că se sugrumă cu un colier din perle oferit de soțul său, Prințul Charles.

În alte părți ale filmului este prezentată în detaliu lupta sa cu bulimia, inclusiv scenele în care vomită sau are halucinații cu privire la propria sa moarte.

„Este cu adevărat crud să fie portretizată astfel. Nu era deloc necesar. William și Harry vor fi foarte furioși și profund răniți.Vor considera oribil că mama lor este portretizată astfel într-un film atât de important”, a declarat Ingrid Seward, redactor șef al publicației Majesty Magazine, citată de Daily Mail.

Specialistul și biograful regal Penny Junor este de aceeași părere: „Nu era absolut deloc necesar. Tot ce pot să spun este bietul William… Să îi lăsăm Dianei un pic de respect și demnitate. Știu că William a fost acolo când ea era nefericită, dar mi se pare că acest film nu prezintă faptele reale.”

Primul trailer pentru „Spencer” a fost lansat luna trecută, când fanii au putut asculta pentru prima dată accentul britanic al actriței americane Kristen Stewart.

Acțiunea filmului se desfășoară în anul 1991 și aduce în prim-plan o petrecere de Crăciun a familiei regale, de la palatul Sandringham, precum și destrămarea relației dintre Diana și Charles, zvonurile despre infidelitate și divorț.

Distribuie articolul: