Multe mămici se plâng că „cel mic nu prea mănâncă”, sau” nu vrea să mănânce nimic altceva, decât desertul”, iar desert înseamnă dulce, adică mult zahăr, atât de dăunător pentru pentru copii și multe calorii goale.

Dar dacă vă spunem că puteți să îi preparați, în doar 10 minute un desert bogat în cel mai puternic antioxidant – resveratrolul, în vitamine și minerale, oligoelemente și substanțe active cu rol antiinflamator, antibacterian, anti-îmbătrânire și totodată rol anticancerigen? Cu alte cuvinte – O BOMBA vitaminizată!

Sună interesant? Pentru că suntem în sezonul murelor și a pomușoarelor, Dorina Turculeț-Chihai, mămica a doi pici norocoși, cu o predilecție pentru ciocolata handmade, s-a gândit să ne propună un desert cu beneficii valoroase, care să le includă.

Descriere:

Fără coacere, fără zahăr, fără gluten, fără chimie (cea de nelipsit din deșerturile din comerț), aceste biluțe din pomușoare roz sau mov, le veți putea pregăti în doar 10 minute. Pot fi un mic-dejun rapid, la ceai, sau o gustare sănătoasă pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:

Pregătire:

  1. Puneți toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixați până obțineți un aluat lipicios. Dacă este prea uscat, adăugați câteva picături de apă.
  2. Cu mâinile sau folosind o lingură mică de înghețată, modelați bilele.
  3. Puteți „ascunde” câte o migdală sau alună în interior.
  4. La dorință, le acoperiți cu semințe de susan, nucă de cocos sau cu ce preferă copilul dvs.
  5. Lăsați la frigider pentru o oră.

Copilul își va potoli pofta de dulce, dar va consuma un desert sănătos!

Serviți cu plăcere!

Ingredientele și culoarea desertului au o singură limita: imaginația!

Foto: Facebook.com

Vezi și: Ciocolata este pasiunea ei. Dorina Turculeț-Chihai este mămica care și-a transformat necesitatea într-un hobby dulce (Foto)