O reacție alergică severă a copilului a motivat-o să caute soluții, iar dacă produsele din comerț erau „bogate” în ingrediente periculoase, aceasta a decis că puterea se află în mâinile sale. Dorina Turculet-Chihai a urmat un curs de preparare a ciocolatei, iar acum dulciurile ei sunt nu doar delicioase, ci și sănătoase.

Unica floare din casa ei este o plantă de cacao.

Rolul de mămică și necesitatea de a preîntâmpina alergiile severe ale bebelușului său, i-au schimbat prioritățile și i-au influențat pasiunile.

„Când s-a născut Laurențiu, am aflat ce este o „reacție severă alergică” din cauza intoxicațiilor alimentare și nu doar. Se întâmpla chiar și atunci când copilul mânca un simplu piureu de cartofi, nu mai zic de produsele din comerț. Copilul meu avea „pozitiv” și la polen, așa că am scos absolut toate florile din casă, care erau multe. Simptomele au dispărut în câteva zile. Așa că din „flori” am doar un copăcel de cacao”, povestește tânăra.

La început a fost necesitatea de a-i putea oferi dulciuri sănătoase copilului.

În căutarea alimentelor care să nu-i provoace alergii bebelușului său, Dorina a înțeles că se confruntă cu o mare problemă: conservanții și alte ingrediente dubioase, se regăseau cam în toate produsele de pe rafturile magazinelor.