Oțetul de mere este ridicat în slăvi de gospodine din întreaga lume, iar acum e readus în prim plan de un show pe Netflix, în care i se atribuie calități uluitoare.

 

Exact așa se numește  show-ul de pe Netflix, „Apple Cider Vinegar”, în care un guru al sănătății din Australia, Belle Gibson, și-a convins milioane de fani din online că și-a vindecat cancerul la creier cu mâncare sănătoasă și gândire pozitivă.  Dar chiar atât de simplu să fie oare?

Belle a scos o carte de rețete pe piață și o aplicație de wellness, în care a lăudat alimentația vegană, fără gluten și zahăr, pe care o consideră absolut benefică în lupta cu cancerul.

Oțetul de mere e minunat, dar chiar vindecă el cancerul?

Ei bine, poate scădea nivelul de zahăr din sânge, reduce riscul de indigestie și poate fi folosit chiar și în cazul unui diagnostic sever cum e cancerul. Doar că nu face minuni!

Celebritățile bagă mâna în foc că oțetul ne ajută la slăbit. Victoria Beckham le-a spus admiratorilor ei că ea consumă câteva lingurițe de oțet de mere dimineața, pe stomacul gol. Jennifer Aniston le-a declarat celor de la Vogue că ia oțet de mere în fiecare dimineață înainte de orice. Iată care sunt beneficiile oțetului de mere!

Poate distruge bacteriile dăunătoare

Oțetul a fost folosit, de secole întregi, pentru a curăța și conserva mâncarea. Însă un studiu din 2005 susține că reduce riscul de-a face salmonella, genul de bacterie care duce la indigestie. Oamenii de știință susțin că amestecul dintre oțet și zeama de lămâie este într-adevăr benefic în cazul contactării acestei bacterii.

Ține în frâu nivelul zahărului din sânge

Un studiu din 2004 sugerează că poate îmbunătăți nivelul glucozei și al insulinei după masă.

Ajută la slăbit

Kim Kardashian, Victoria Beckham și Jennifer Aniston sunt ferm convinse că le accelerează metobolismul. Și o cercetare din 2018 confirmă exact acest lucru – numai 15ml (adică două lingurițe) de oțet, consumat la prânz, poate ajuta la pierderea în greutate.

Dar nu vindecă cancerul

Cu toate că se susține acest lucru, nu e adevărat. Un studiu american din 1996 susține că celulele canceroase cresc mai mult într-un mediu acid. Totuși, oțetul digerat de organismul nostru devine alcalin, lucru care le-a dat apă la moară celor care cred că oțetul distruge cancerul. Dar nu există nicio dovadă științifică valabilă, care să susțină că celulele canceroase nu cresc într-un mediu alcalin.

Distribuie articolul: