Lipsa de magneziu este des întâlnită în această perioadă în care mai toți oamenii sunt stresați. Și, deși dai vina pe stres și oboseală, cauza unei stări proaste poate fi lipsa de magneziu. Iată care sunt semnele care indică o lipsă de magneziu în organism.

1.Poftă constanta de dulciuri

Dacă îți este mai mereu poftă de ceva dulce, este foarte probabil ca organismul să ducă, de fapt, deficiență de magneziu. Magneziul este consumat în timpul exercițiilor fizice intense.

2.Dureri și crampe musculare

Durerile și crampele musculare pot fi cauzate de lipsă de magneziu. Cere un consult medical și un set de analize pentru a verifica lipsa vitaminelor D, E și B, precum și a magneziului din
organism.

3.Insomnie

Insomnia poate fi cauzată de o deficiență de magneziu. Creierul nu se poate relaxa și nu poți dormi calm. De asemenea, crampele musculare te pot ține treaz toată noaptea.

4 Boli de oase

Lipsa de magneziu poate crește riscul apariției unor probleme de oase, inclusiv fracturi. Specialiștii au făcut legătura între lipsă de magneziu și reducerea nivelului calciului în sânge.

5. Reflux gastric

Deficiență de magneziu poate crește riscul apariției refluxului gastric.

6. Stres și apatie

Magneziul este un element esențial în echilibrarea sistemului nervos. O deficiență de magneziu poate crea stări de anxietate și stres. De asemenea, crește riscul apariției depresiei.

7. Constipație

Constipația poate apărea din multe cauze, iar una dintre ele poate fi stresul cauzat de lipsa de magneziu. Pentru că organismul nu se poate relaxa, nici mușchii tractului intestinal nu pot funcționa corespunzător, ducând la apariția constipație

8. Oboseala cronică

Senzația de epuizare poate fi cauzată de o deficiență de magneziu. Fără magneziu, celulele nu au energie și, prin urmare, nu te poți mișca.

9. Durere severă de cap

Deficiență de magneziu, vitaminele A, B, C și D poate cauza durere severă de cap. Lipsa de magneziu duce la micșorarea și dilatarea rapidă a vaselor de sânge, ceea ce cauzează migrenele.

Ce alimente să consumi când ai lipsa de magneziu

Pentru a crește aportul de magneziu în dieta ta, ar trebui să consume mai des nuci și semințe, cereale, fasole, fructe proaspete și uscate, legume cu frunze verzi, pește.

Sursa: Ele.ro

Vezi și: Chiar dacă ai născut recent, ai toate șansele să rămâi din nou însărcinată. Cum te poți proteja?