Compoturile sunt bune atât pe timp de iarnă, conservate,cât și proaspete pe timpul verii. De fapt, dacă ne gândim bine e că în modă! Aveam astfel compot de mandarine de toamna-iarna și compot de mandarine de primăvară-vară.

Ingrediente:

1 kg de mandarine
200 grame zahăr
1 litru apa
o linguriţă scorţişoară

Preparare toamnă iarnă:

Avem nevoie de aceleași ingrediente în ambele cazuri, doar că modul de preparare este un pic mai complicat.

Bucățelele de mandarine se pun în borcane în timp ce zahărul este lăsat să se dizolve în apă. Apă cu zahăr se dau în clocot timp în care se adaugă scorțișoară. Siropul obținut se lasă la răcit și se adaugă în borcane fără a le umple (se lasă 1-2 cm gol). Se pun capacele borcanelor și se învelește fiecare borcan în ziar sau hârtie. Se pun într-un vas înalt că ele și se fierbe la bain-marie timp de 30 de minute. Se lăsă până a doua zi când se fierbe la fel încă 20 de minute. Se lasă să se răcească și se șterg borcanele. Se etichetează și se păstrează într-un loc răcoros.

Preparare primăvară-vară:

Se fierbe apa cu zahărul și cu scorțișoară. Se adaugă mandarinele ce au fost curățate și tăiate bucățele. Se lasă la fiert aproximativ 20 de minute. Pentru un gust mai răcoros pe timp de vară în loc de scorțișoară se poate pune menta. Se servește rece!

Compotul a fost și va rămâne un desert la îndemâna oricui. Iar un compot de mandarine este savurat cu plăcere atât de cei mici cât și de cei mari.

Sursa: divahair.ro

Vezi şi: Gătește cea mai delicioasă conopidă pane. Perfectă cu sos de usturoi de casă

Distribuie articolul: