Aripioare de pui picante cu sos chilli sunt o alegere potrivită pentru orice masă. Sunt deosebit de gustoase. 

Ingrediente sos:

  • 6 roşii
  • 4 ardei iuţi
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • 1linguriţă miere
  • 1 linguriţă boia dulce
  • sare, după gust
  • 250 ml apă

Ingrediente aripioare:

  • 16 aripi de pui
  • 4 linguri ulei
  • 1lingură boia dulce
  • 1lingură boia iute
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • pătrunjel, după gust

Preparare sos:

Speli roşiile, le opăreşti, le descojeşti şi le tai cubuleţe. Speli ardeii iuţi, îi tai rondele şi îi laşi cu tot cu seminţe. Pisezi usturoiul, îl pui peste roşii, presari sarea şi boiaua de ardei.

Cureţi ceapa, o mărunţeşti şi o căleşti în 2 linguri de ulei încins. Când devine sticloasă pui ardeii iuţi, apoi răstorni amestecul de roşii şi apa. Laşi să fiarbă până ajunge la consistenţa dorită. Când s-a răcit încorporezi mierea.

Preparare aripioare:

Speli aripile de pui, le tai vârfurile şi le usuci. Le ungi cu ulei, apoi le condimentezi cu boia dulce şi iute şi cu piper.

Încingi grătarul şi reduci focul la moderat, frigi aripioarele 10 minute pe fiecare parte. Le sărezi și le servești cu sos chili și, dacă vrei, le ornezi cu pătrunjel tăiat mărunt.

SURSA

Vezi și: Înghețată de cireșe. Cum prepari cel mai delicios desert al sezonului!

Distribuie articolul: