Acest fel de mâncare nu este doar delicios, dar și extrem de ușor de făcut, așa încât te poate salva rapid din acele momente de dilemă gastronomică. Descoperă secretele unei rețete de succes și află care este cea mai bună modalitate de a prepara ciulamaua de pui!

Ingrediente:

  • 5-6 pulpe de pui
  • 200 ml de smântână (nu foarte grasă);
  • 2-3 linguri de faină;
  • o ceapă mare;
  • o legătură de mărar ori de pătrunjel (depinde de ce ai la îndemână și de preferințe);
  • ulei;
  • piper și sare;
  • arpagic (optional).

Preparare:

  1. Pune câteva linguri de ulei într-o tigaie, iar după ce se încinge adăugă pulpele de pui. Nu le lăsă mult pe foc, ci cât să se rumenească ușor și uniform. Așadar, este necesar să verifici starea lor din când în când.
  2. Între timp, pune într-o cratiță ceapă tăiată mărunt și las-o la călit. După ce devine sticloasă și simți că s-a înmuiat pune făina și amestecă bine. Toarnă 150-200 ml de apă și continuă să amesteci. Apoi adăugă în ciulama pulpele de pui și lăsă preparatul să fiarbă timp de 10-15 minute, amestecând frecvent.
  3. Spre final, adăugă smântână, arpagicul (opțional), sarea și piperul și mai lăsă preparatul să fiarbă 5-8 minute. Cu două minute înainte să oprești focul, adăugă mărarul ori pătrunjelul tocat mărunt.

Servește ciulamaua de pui cu mămăligă și ardei iute și nu îți vei mai dori să încerci vreun alt preparat curând!

Vezi și: Pandispanul clasic. Rețeta ușoară, creată special pentru începători

Distribuie articolul: