Te confrunți cu piele uscată, coșuri, puncte negre sau pete pigmentare? Și chiar dacă ai încercat tot felul de creme, tratamente și măști, acestea nu dispar de pe tenul tău? De vină poate fi alimentația ta și, mai ales, unele tipuri de alimente care au un efect direct asupra frumuseții și sănătății pielii.

Alimentele despsre care urmeasă să citești s-ar putea să fie prezente zilnic în meniul tău și s-ar putea să fie un efort mare pentru tine să renunți la ele, dar gândește-te că eliminarea lor ar însemna să ai un ten mai curat și mai sănătos.

Cosmetologa, Ana Donțu ne-a spus care sunt cele mai „nocive” alimente pentru piele: 

Zahărul

„Pe primul loc sunt dulciurile, mai exact excesul de dulciuri. Consumate în cantităţi prea mari, moleculele de zahăr nu mai pot fi procesate de celulele organismului şi se acumulează în compuşi care în timp duc la distrugerea colagenului din piele. Colagenul este proteina care conferă fermitate pielii.”

Alcoolul

„Alcoolul are la rândul său un efect negativ asupra pielii. Abuzul de alcool afectează ficatul, iar acest organ este esenţial pentru o piele curată. Ficatul elimină toxinele care ar afecta pielea, iar dacă aceste toxine se acumulează în ficat apar probleme dermatologice: acnee, riduri, rozacee.

De asemenea, alcoolul deshidratează şi duce la îmbătrânire prematură. În plus, poate duce la insomnie, iar un studiu recent a demosntrat că lipsa de somn provoacă riduri, pigmentarea anormală a pielii şi reducerea elasticităţii ei.”

Carnea procesată

„Carnea procesată, în care includem cârnaţii şi şunca, este la rândul ei dăunătoare. Aceste produse conţin conservanţi şi sulfiţi, care pot duce la inflamaţii ale pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire. În plus, conţin multă sare. O soluţie este înlocuirea cărnii procesate din sandvişuri cu carne de pui sau de curcan.”

Citește și: Ce produse de îngrijire nu trebuie să ne lipsească din ritualul zilnic? Ne răspunde cosmetologa Ana Donțu

 

 

Distribuie articolul: