Te-ai întrebat vreodată de la ce vârstă este indicat să mergi la cosmetolog, ce produse NU ar trebui să folosești dacă ai tenul sensibil sau ce produse ar trebui să folosești în rutina ta zilnică de îngrijire? La toate aceste întrebări ne-a răspuns cosmetologa, Ana Donțu. 

De la ce vârstă este indicat ca o fată să meargă la cosmetolog?

„Nu trebuie să așteptăm o anumită vârstă pentru a merge la cosmetolog, mai ales dacă ne confruntăm cu o anumită problemă.

Putem apela oricând la specialist măcar pentru o consultație, pentru a înțelege ce tip de ten avem sau starea acestuia astfel să putem avea în condiții casnice, o rutină corectă cu produsele potrivite”.

Ce proceduri de bază recomanzi tuturor femeilor indiferent de problema tenului cu care se confruntă?

„O procedură indispensabilă tenului este curățirea facială. Deja în funcție de tipul tenului se alege metoda potrivită.

Pielea noastră este expusă la nenumărați factori externi care afectează calitatea ei ducând la îmbătrânirea prematură. Tratamentul de curățare eliberează tenul de impurități, celule moarte, sebum și îl pregătește pentru o mai bună absorbție a ingredientelor active”, ne-a spus Ana Donțu.

Ce ar trebuie să evităm dacă avem un ten foarte sensibil, care se irită extrem de repede?

„Produsele de îngrijire a tenului sensibil nu trebuie să conțină substanțe iritante pentru piele, precum esențe de parfum pentru un miros mai plăcut, coloranți pentru o culoare mai plăcută sau conservanți sintetici cum sunt parabenii. Toți aceștia irită pielea și pot cauza reacții alergice și sensibiliza și mai mult în timp.

Când îți cumperi un produs pentru îngrijirea pielii, citește bine eticheta și asigură-te că este cât mai natural”.

Care sunt acele produse de bază care nu trebuie să ne lipsească din rutina de îngrijire?

Pentru a vă spune ce produse nu trebuie să vă lipsească din rutina zilnică, trebuie să vă spun și de ce trebuie să le folosiți și cum:

Etapele unei rutine de îngrijire zilnică:

Demachiere:  pentru cei ce folosesc produse cosmetice decorative recomand să folosească obligatoriu apa micelară sau soluția bifazică.

Apa micelară nu înlocuiește loțiunea tonică sau produsul de curățare. Orice produs de demachiere necesită înlăturat de pe ten.

Curățare: Pentru această etapă trebuie să folosiți gel, lăptișor sau spumă.

De ce avem nevoie de curățarea tenului? Tenul are nevoie de curățare dimineața și seara: dimineața din cauza sebumului și seara din cauza produselor cosmetice, sebum și praf.

Dacă practici sportul atunci și după sport.

Important: Nu folosi săpun, nu folosi bureți, perii. Apa micelară, uleiul hidrofil, soluțiile bifazice sunt produse de demachiere nu și de curățare. După folosire le curățăm imediat cu gel/spumă/lăptișor .

Tonifierea: (Loțiune tonică). Mulți ignoră acest pas din rutina de îngrijire și este foarte rău! Eu recomand să înceapă îngrijirea anume cu aceste produse.

Pentru ce folosim loțiunea tonică? – Reglează ph-ul pielii (orice problemă a tenului este din urma dereglării ph-lui). Neutralizează acțiunea produsului de curățare. Îl folosim dimineața și seara și după fiecare contact cu apa.

Cremă pentru conturul ochilor: Crema pentru zona ochilor este obligator!

Crema de față și crema din jurul ochilor trebuie sa fie diferită.

Pentru ce avem nevoie de crema din jurul ochilor? Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire, delicată și sensibilă, ea are nevoie de o îngrijire specială cu ingrediente potrivite. O folosim în fiecare dimineață și seara (crema de ochi o aplicăm cu 1-2 ore înainte de somn)

Cum se aplică corect? Crema o aplicăm pe marginea osului orbital, toate mișcările duc în sus. Pe pleoapa mobilă nu aplicăm niciodată pentru a evita umflăturile.

Pentru cine este recomandat? Pentru toți începând cu vârsta de 25 ani, dar pot fi și excepții de aceea se poate folosi chiar de la 20 ani pentru că este o zonă unde apar primele riduri, pungi sub ochi, cearcăne.

Crema facială – Crema este un scut de apărare a tenului de aceea este nevoie să o aplicăm zilnic. În fiecare dimineață ( dacă este necesar și seara) după ce efectuăm curățarea, tonifierea și după ce aplicăm serul”, ne-a povestit cosmetologa Ana Donțu.

Citește și: De ce ai nevoie de ser pentru tenul tău și cum îl folosești corect? Sfaturi de la cosmetologa Ana Donțu

Distribuie articolul: