Ne-am obișnuit să admirăm frumusețea femeilor japoneze, atât de bine îngrijite. Pielea lor la orice vârstă arată tânără, netedă și fresh. Crezi că e vorba de genetică? Deloc! Este vorba despre un sistem de îngrijire facială în mai multe etape și produse cosmetice speciale.

Sistemul îngrijire facială a femeilor nipone se concentrează pe curățare și hidratare. Aceasta este exact ceea ce are nevoie pielea dvs. pentru a rămâne tânără și radiantă pentru cât mai mult timp. Este important să urmați o anumită succesiune de proceduri de frumusețe zilnică, așa cum fac femeile din est. Trebuie să menționăm că asiaticele nu aplică produsele decât prin metoda de tapotare, metoda de întindere a produsului fiind considerată dăunătoare pielii. Ele rareori folosesc dischetele din bumbac și evită demachierea cu ajutorul șervețelelor umede.

Îngrijirea tradițională constă în 5 etape:

  • demachiant
  • curățare
  • tonifierea
  • hidratare
  • nutriție

Prima etapă: demachierea

Produsele cosmetice pentru față trebuie îndepărtate întotdeauna folosind o soluție specială. Dacă fetele europene folosesc cel mai des apa micelară pentru îndepărtarea machiajului, atunci asiaticele, de regulă, aleg uleiul hidrofil. Acesta îndepărtează cu atenție chiar și produsele cosmetice rezistente la apă, oferind pielii netezire și catifelare. În componența acestui ulei se regăsește deseori, acid hialuronic, unt shea, ulei de măsline, uleiuri din fructe cum ar fi de grapefruit, lămâie, etc. Aceste ingrediente păstrează umiditatea în celule, cresc elasticitatea și tonul pielii și o înmoaie.

Etapa a doua: curățarea

În această etapă, femeile japoneze folosesc spuma pentru spălare, care curăță eficient pielea de impurități fără a provoca iritații și o face moale și mătăsoasă.

Etapa a treia: tonifierea

După îndepărtarea machiajului și curățarea pielii, putem trece în siguranță la stadiul de tonifiere! Pentru aceasta, fetele din orient folosesc tonic sau loțiune. Sarcina acestui produs este să echilibreze pH-l feței, să neutralizeze efectele produselor anterioare și să pregătească pielea pentru următoarele etape de îngrijire.

Etapa a patra: hidratarea

Emulsiile și serumurile speciale ajută la hidratarea intensă a pielii. Sunt foarte ușoare în textură, astfel încât sunt absorbite rapid și nu lasă senzație lipicioasă și de grăsime pe față. De asemenea, aceste ajută la îmbunătățirea efectului cremei. Încercați să folosiți o emulsie sau ser zilnic după loțiune și foarte repede veți observa rezultatul: pielea va deveni netedă, radiantă, iar aspectul tenulul se va îmbunătăți considerabil.

Etapa a cincea: nutriția pielii

Etapa finală de îngrijire a pielii este întotdeauna aplicarea cremei. Alegeți produsele care conțin ingrediente sănătoase și naturale. Cremele care au în componență acid hialuronic vor face pielea mai elastică, o vor hidrata intens,. Crema trebuie să fie ușoară, se se absoarbă rapid și să nu rămână ca o peliculă pe ten.

Nu uitați să aveți grijă zilnic de pielea voastră! Astfel, îi puteți menține frumusețea, strălucirea și tinerețea mulți ani.

Foto: Pexels.com

Vezi și: Irina Rimes a renunțat la părul lung în favoarea unei tunsori scurte în stilul anilor 2000 (Foto)