Îngrijirea tenului trebuie să fie un lucru primordial în viața oricărei femei. Știm foarte bine că tinerețea trebuie întreținută, iar cosmetica scumpă nu va arată bine pe tenul nostru dacă acesta nu a fost îngrijit așa cum se cuvine. În ultimul timp avem acces la foarte multă informație la acest subiect, dar cel mai bine este ca această informație să vină de la specialiști în domeniu.

Astăzi vrem să vă vorbim despre un produs, care a devenit foarte popular în ultima vreme – serul. De ce este nevoie să îl folosim și prin ce este acesta deosebit, ne-a povestit Ana Donțu, cosmetolog cu o experiență de 4 ani în acest domeniu.

În ultimul timp observăm în toate tutorialele de îngrijire a tenului că ni se recomandă să folosim serurile. De ce este atât important să le folosim pentru ten ?

„Poate că spuneți deja: „Dar folosesc o cremă, de ce aș mai avea nevoie de un ser?”.

Ei bine, deoarece particulele dintr-un ser sunt mai mici decât cele dintr-o cremă hidratantă, acestea permițând produsului să se absoarbă mai adânc în porii în care își pot elibera ingredientele active. De fapt, serurile conțin de 10 ori cantitatea de ingrediente active găsite într-o cremă hidratantă! Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eliminați crema din rutina zilnică – crema ajută la blocarea serului în piele, iar serurile și cremele hidratante lucrează în armonie perfectă pentru toate tipurile de piele”, ne-a spus cosmetologa.

Cum se aplică corect?

„Un ser lucrează cel mai bine atunci când este aplicat pe o piele curată. Curățați pielea cu un produs potrivit tenului. De asemenea, asigurați-vă că utilizați apa ușor caldă pentru a nu distruge uleiurile naturale produse de piele. Luați în considerare un toner. Serurile se absorb și mai bine în piele ușor umezită de aceea înainte de aplica serul, folosiți un toner potrivit tenului dvs.

După, nu uitați să aplicați și crema hidratantă!”

Am întrebat-o pe Ana și ce părere are de scrub – un produs foarte lăudat în trecut, dar foarte contestat acum. La fel am atins si tema produselor naturale.

Folosim sau nu folosim scrub-ul. Mulți specialiști spun că nu este bine să îl utilizăm deoarece irită tenul.

„Exfolierea mecanică cu particule abrazive are mai multe contraindicații și nu este potrivit pentru toată lumea. De aceea eu recomand masca-peeling pe bază de enzime papaya și ananas. Este ușor de aplicat, potrivit pentru toate tipurile de ten, curăță delicat și în profunzime celulele moarte și toate impuritățile fără a trauma pielea.

O astfel de exfoliere este recomandata 1-2 ori pe săptămână pentru un ten gras cu pori dilatați sau o dată la 7-10 zile pentru un ten normal, sensibil”.

Ce părere ai despre produsele naturale? Au efect?

„Produsele „naturale” pe care le avem la moment pe rafturile magazinelor nu sunt atât de naturale.

Nu le recomand pentru îngrijirea facială deoarece putem ușor face o alergie sau iritație. La moment avem o piață largă cu produse cosmetice. Produse care sunt elaborate în laboratoarele companiilor-producătoare şi la instituțiile de cercetări ştiinţifice. În aceste produse cantitățile de substanțe active sunt mai mari, astfel încât efectele și tratarea să fie mai eficientă împotriva problemei pe care o ai”, ne-a mărturisit speciaista.

Mai multe informații despre îngrijirea tenului găsești pe pagina de Instagram: ana_dontu_cosmetolog

Distribuie articolul: