Fie că este vorba de obezitate rebelă, tulburări emoționale sau cardiace ori sindrom premenstrual sever, toate au la bază o dereglare a sistemului hormonal care poate pleca uneori chiar din farfurie.

Celulita afecteaza chiar și femeile foarte slabe, iar azi, copiii sunt din ce în ce mai dezvoltați din punct de vedere fizic. Extrem de eficient, sistemul hormonal este totodată si cel mai sensibil. De aceea, trebuie să acordam atenție factorilor care îl pot destabiliza, unul dintre ei fiind alimentația.

Carnea

Deoarece populația este în continua creștere, cererea de carne este mare. Numai este un secret pentru nimeni că majoritatea animalelor sunt hranite cu alimente care stimuleaza productia hormonilor de crestere pentru a le grăbi maturizarea. Persoanele care consuma frecvent aripioare de pui sunt mult mai expuse efectelor negative ale cărnii, deoarece, de regulă, acestia sunt injectați sub aripi.

Nu numai carnea acestor animale poate fi nocivă, ci si laptele/ouale lor. Introdus prea devreme în alimentația copilului, laptele de vacă favorizează diabetul zaharat. Limitați consumul de carne sau consumați carnea animalelor crescute cât mai natural!

Vegetalele cultivate industrial

Pesticidele folosite în agricultură sunt o formă de xenoestrogeni, adica „estrogeni străini”, care patrund în corpul uman și mimează efectele hormonului estrogen. Spălați cât mai bine fructele și legumele din comerț sau căutați producatori eco!

Alimentele sau bauturile ambalate la PET

Pentru a mări flexibilitatea, transparenta în apă și astfel pătrund în corp. Expunerea la ftalati în timpul gravidității poate cauza malformații la făt. Unele produse cosmetice, precum fardul de pleoape, parfumul,cremele hidratante, săpunul lichid sau fixativul, conțin si ele ftalati. Ei pot fi găsiti în diverse materiale de construcții și vopsele, iar temperatura atmosferica ridicataă eliberează ftalații, ducând la crețterea concentrației lor în aer. După cumpărare, turnați apa sau laptele în sticla obișnuită. Limitați folosirea cosmeticelor dacă sunteți însărcinata. Nu lăsați produsele astfel ambalate să stea în soare!

Dulciurile

Pentru a funcționa corect, glandele hormonale au nevoie de o cantitate importantă de nutrienți. Zahărul contribuiela eliminarea unor vitamine ți minerale esențiale și destabilizează indirect echilibrul (extrem de fragil) sistemului hormonal. Limitați la minimum consumul de zahăr. Optați pentru fructe proaspete, lapte, miere și fructe uscate! Riscuri ale abuzului de alimente care tulbura sistemul hormonal.

Excesul de estrogen din corp duce la unele tulburari „împotriva naturii„. Băieâeii capată un aspect feminin, sânii li se dezvoltă excesiv, iar grasimea li se depune pe țold si fese. Fetițele ating pubertatea la vârste fragede, iar din punct de vedere corporal, par mai dezvoltate pentru vârsta lor.

Femeile au sindrom premenstrual sever, fiind predispuse la fibrom uterin, chisturi ovariene sau de sân, celulită, tulburări anxioase. Barbații devin mai sensibili din punct de vedere emoțional, suferă de depresie sau plâng. Cancer cu diverse localizari. Una dintre cauzele cunoscute ale cancerului este sistemul hormonal labil, adica excesul sau carenta anumitor hormoni.

Deformari ale coloanei vertebrale

La persoanele care consuma carne „toxică”, viteza de creștere a masei musculare este mai rapidă decât dezvoltarea sistemului osos. Acesta devine fragil, iar sub presiunea kilogramelor în plus, se poate deforma. Copiii au de suferit cel mai mult.

Distribuie articolul: