Cele mai bune alimente bogate în proteine, cu conținut scăzut de calorii te pot ajuta dacă vrei să înveți cum să slăbeşti fără a ține dietă prin metode tradiționale. Nutriționiștii arată care sunt alimentele care te susţin când vrei să scapi de kilogramele în plus.

Pierderea în greutate înseamnă în principal să mănânci mai puține calorii decât arzi în fiecare zi. Alimentele bogate în proteine sunt benefice deoarece au efectul de a reduce aportul caloric datorită scăderii poftei de mâncare exagerate.

Peşte şi carne de pasăre

La 100 g, somonul oferă aproximativ 208 calorii și 20 g de proteine. Merită să iei somon afumat sau niște fileuri proaspete. Şi carnea de pui este o sursă bună de proteine. Îţi aduce aproximativ 160 de calorii şi 30 g de proteine, la suta de grame.

Linte şi fasole

Lintea este benefică într-o dietă echilibrată datorită aportului de proteine. Atât lintea, cât şi fasolea sunt surse excelente de fibre, acid folic și potasiu. Sunt ușor de încorporat în diverse feluri de mâncare. Fibrele se digeră lent, ceea ce menţine senzaţia de saţietate mai mult timp.  Pe cât de important este să incluzi mai multe proteine în dietă, dacă intenţionezi să pierzi în greutate, pe atât de benefic este să nu uiţi nici de sursele bune de fibre

Poate fi inclus în mesele principale sau ca o gustare bogată în proteine și consumat cald sau rece. La fel ca puiul, curcanul este o sursă excelentă de proteine, cu 27 g la 100 g. La aceeași cantitate, vei obține și aproximativ 190 de calorii.

La fel ca lintea, fasolea are un conținut mai mare de proteine, fibre, folați și potasiu și mai puține calorii. Fasolea cu cea mai mare cantitate de proteine este cea fava, care conține peste 26 g de proteine şi 341 de calorii la 100 g.

Iaurt

Iaurtul natural este o altă opțiune excelentă pentru a-ţi creşte aportul zilnic de proteine, cu conținut scăzut de calorii, pentru micul dejun sau o gustare de după-amiază și una dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate în general. Pentru a beneficia de beneficiile iaurtului natural, acesta trebuie să fie simplu, fără arome care indică şi prezenţa unor îndulcitori artificiali, zaharuri.

Ouă

Ouăle sunt un element de bază al unei diete bogate în proteine. Sunt şi o sursă excelentă de micronutrienți, menținând un conținut de calorii relativ scăzut (80 – 100 de calorii), cu 6 grame de proteine pe ou. Ouăle au şi nutrienți cheie, cum ar fi colina, vitamina D și B12. Colina este vitală pentru susținerea funcției cognitive, vitamina D este esențială în susținerea stării de spirit, a sănătății oaselor și a funcției imunitare, iar B12 joacă un rol în producerea de energie.

 

Distribuie articolul: