Când ai dispoziția proastă și te simți stresată nu căuta soluția în pastile antidepresive, dar profită de beneficiile acestor 7 produse miraculoase care vor contribui la reastabilirea stării tale de bine.

Crupele de ovăz

Datorită conținutului ridicat de B6, B1 și acizii folici, consumul crupelor de ovăz te ajută să-ți recapeți buna dispoziție. În plus, ovăzul este bogat în fibre. Aceste alimente se digeră încet și ajută la evitarea schimbărilor de dispoziție.

Migdalele

O mână de migdale ne oferă doza necesară de vitamina B6, care are un efect benefic și calmant asupra sistemului nervos, migdalele ajută organismul să transforme triptofanul dietetic în serotonină: deci combinația tradițională de brânză și nuci pentru desert nu este doar una delicioasă, dar și sănătoasă.

Avocado

Întorcându-te acasă după o zi încărcată la muncă, mare grijă la ce alegi să consumi. Poți mănânca o jumătate de avocado – vei simți un impuls de energie și putere. În plus, în acest fel reduci riscul de a dezvolta cancer. Avocado are un conținut rdicat de grăsimi mononesaturate care te pot ajuta să pierzi din kilogramele în plus și este o alternativă sănătoasă la unt sau maioneză. Datorită consistenței sale cremoase poate fi folosit ca topping pentru salate sau alte gustări delicioase.

Portocalele

Doar mirosul de portocală îți poate ridică dispoziția și te poate ajuta să scapi de micile necazuri ale vieții. Sosirea toamnei poate aduce mici episoade de depresie. Din fericire, în lupta cu depresia sezonieră, nu numai mâncărurile gustoase, ci și cele sănătoase îți pot ridica starea de spirit.

Bananele

Banana este unul dintre cele mai puternice antidepresive naturale. Pe lângă triptofan, acesta conține vitamina B6, care este utilă pentru frumusețea părului și a pielii, a cărei lipsă provoacă adesea dispoziție proastă și oboseală cronică.

Spanac

Acest produs este ideal ca garnitură pentru mâncăruri din carne și ca ingredient pentru diverse supe. De asemenea, spanacul este o sursă bogată de magneziu, care are un efect calmant și relaxează mușchii după o zi grea.

Ciocolata

Este voie să consumi ciocolată! În niciun caz nu trebuie să-ți refuzi plăcerea, acesta este unul dintre cele mai utile produse pentru corpul nostru. Boabele de cacao conțin feniletilamină, o substanță care promovează producerea activă a hormonilor de fericire ai corpului uman – endofrinele.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: