Natalia Cerneavskaia are 33 de ani și locuiește în Chișinău. Cu studii superioare în domeniul finanțelor, are o pasiune aparte pentru creațiile handmade. Îmbină plăcutul cu utilul și aduce cu ajutorul andrelelor, bucurie copiilor. Realizează jucării ecologice cu un talent remarcabil, iar fiecare lucrare are un nume şi o poveste.

„Sunt economist şi activez de mai mulți ani într-o companie din Moldova, dar handmade-ul e hobby meu. Am fost pasionată încă din adolescență, când îmi plăcea să fac broderii în cruciuliță, apoi cu biser şi jucării din fetru. Am început să croșetez acum 5 ani, inițial au fost fulare şi căciuli pentru familia mea, apoi și jucării. Prima creație a fost un purceluș mic ca simbol al anului 2019. Până acum am realizat peste 400 de unități”, a spus Natalia.

Mânuiește croşeta cu multă dragoste și dă viaţă unor lucrări unicat. Din mâinile ei dibace ies adevărate simboluri ale copilăriei. Zeci de jucării împletite, care capătă diferite forme şi expresii fericite.

Lucrările mele se pot diviza în trei categorii: jucării clasice, dar absolut diferite, de la iepurași şi unicorni până la koala şi balene, accesorii pentru nou-născuți, panouri croşetate pentru perete, pături şi jucării pentru dezvoltarea copiilor, zornăitoare pentru dinți, piramidă şi alimente tricotate pentru jocuri educative”, a mai spus meșterița.

O pasiune care implică multă dăruire, muncă și dedicație.

„Încerc să imaginez prima emoție a clientului, după recepționarea jucăriei, asta îmi oferă o doză de satisfacție. În plus, eu am câteva jucării preferate, pe care le repet la comandă cu mare plăcere. Folosesc  fire semicoton sau 100% polyester, dar toate non-alergice şi create anume pentru copii – ochişori numai cu siguranță, cerculețe din lemn”, povestește Natalia.

 „Combin cu ușurință job-ul de economist și handmade, deoarece îmi plac ambele domenii. Şi totuşi au ceva asemănător- în oficiu ca economist mă ocup cu calculele finanțelor, iar croşetând – calculez bucle şi rânduri. Petrec câteva ore seara şi în weekend, iar când am comenzi, pot să stau croşetând şi noaptea”, spune Natalia.

Dacă îți dorești o jucărie deosebită, dar în același timp educativă, din materiale naturale, atunci o creație handmade este alegerea perfectă. Natalia povestește că mai presus de toate contează siguranța și calitatea, elemente pe care pune un mare accent.

„Am croșetat o piramidă din mai multe părți şi un set de jucării care au forme diferite. Astfel, cu ajutorul acestora copilul va învăța denumirile fructelor şi legumelor, iar piramida îl va ajuta să rețină denumirile culorilor (e făcută în nuanțele curcubeului) şi totodată va putea alege părțile conform mărimii respective”, adaugă meșterița handmade.