Alec Baldwin a intentat un proces împotriva armurierului de pe platourile de filmare și a diverșilor membri ai echipajului Rust implicați în împușcarea fatală cu Halyna Hutchins din 21 octombrie 2021. Potrivit documentelor obținute de HollywoodLife, Alec a numit-o pe armurierul de pe platou Hannah Gutierrez-Reed, primul AD Dave Halls, maestrul imobiliar Sarah Zachry și furnizorul de arme Seth Kenney în proces, acuzându-i de neglijență. Potrivit plângerii, fiecare dintre ei puteau să-i ofere actorului o armă încărcată pe platoul de filmare care, în cele din urmă, ar fi tras și l-ar ucide pe directorul de fotografie, scrie hollywoodlife.com.

„Această tragedie s-a întâmplat deoarece gloanțe vii au fost livrate pe platou și încărcate în pistol. Gutierrez-Reed nu a reușit să verifice gloanțele sau pistolul cu atenție, Halls nu a reușit să verifice pistolul cu atenție și totuși a anunțat că arma este în siguranță înainte de a i-o înmâna lui Baldwin. Iar Zachry nu a reușit să dezvăluie că Gutierrez-Reed a acționat imprudent în afara filmului și a fost un risc pentru siguranța celor din jurul ei”, a scris avocatul actorului Alec, Luke Nikas, în documentele de „plângere încrucișată” depuse vineri, 11 noiembrie. HollywoodLife a contactat reprezentanții și avocații lui Alec Baldwin, dar nu primise încă un răspuns la momentul publicării.

Plângerea mai susține că Alec Baldwin, care a soluționat procesul de ucidere din culpă cu familia Halynei în octombrie, a avut un impact drastic în carieră de la incident. „Baldwin a pierdut, de asemenea, numeroase oportunități de muncă și veniturile asociate”.

„De exemplu, el a fost concediat din mai multe locuri de muncă în mod expres din cauza incidentului de pe platourile de filmare Rust și a fost trecut cu vederea pentru alte oportunități, care este un rezultat direct al neglijenței inculpaților Gutierrez-Reed, Halls, Kenney, PDQ și Zachry.” Mai exact, Alec speră să-și „șteargă numele” în chestiune și să-i implice pe membrii echipajului în „abaterea” care a pus capăt vieții unei persoane.

„Incidentul de pe platourile din New Mexico, care a dus la uciderea  Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și pe regizorul Joel Souza, în vârstă de 49 de ani, rănit, a șocat industria divertismentului și a dus la o îngrijorare cu privire la condițiile de siguranță de pe platourile de filmare. Pe data de 21 octombrie, starul 30 Rock a scris un mesaj pe Twitter un omagiu memorial lui Halyna. „Azi cu un an în urmă…” a subtitrat o fotografie puternică (pe care o puteți vedea aici) cu Halyna în spatele camerei.

 

„Nu am niciun interes în a mă implica de a atribui vina (producătorilor sau domnului Baldwin)”, a declarat soțul Halynei într-o declarație pentru Deadline în octombrie. „Toți credem că moartea Halynei a fost un accident teribil.”

 

Distribuie articolul: